MENU

Σφοδρές μάχες Τούρκων και Κούρδων της Συρίας - Ήττα και βαριές απώλειες για τον τουρκικό Στρατό

Σφοδρές μάχες διεξήχθησαν όλη τη νύχτα στα τουρκοσυριακά σύνορα μεταξύ..
τουρκικών δυνάμεων που υποστήριζαν ισλαμιστές αντάρτες και δυνάμεων των Κούρδων της Συρίας, που κατέληξαν σε βαριές απώλειες για τον τουρκικό Στρατό.
Οι Κούρδοι της Συρίας ως γνωστόν συμμαχούν με το ΡΚΚ, των Κούρδων της Τουρκίας
και είναι ενάντιοι στον Μπαρζανί και το ιρακινό Κουρδιστάν. Αυτός ο λόγος τους καθιστά προβληματικούς για τους αμερικανικούς γεωπολιτικούς σχεδιασμούς, και εμποδίζει την ενίσχυση των ισλαμιστών ανταρτών στο Χαλέπι από τα βόρεια συριακά σύνορα.
Αυτόπτες μάρτυρες από τα περίχωρα της πόλης Άιν αλ Αράμπ, των συνόρων με την Τουρκία, ανέφεραν σφοδρές μάχες που διεξήχθησαν όλο το βράδυ που κράτησαν μέχρι το πρωί
Πληροφορίες που επικαλούνται τα 'αραβικά γεγονότα' [αλ Χαντάθ] αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε από την πλευρά του τουρκικού Στρατού, όταν αρχικά συγκρούσθηκε με κατοίκους του χωριού Άλος, ανατολικά του Άιν αλ Αράμπ, με αποτέλεσμα να εμπλακούν και μονάδες της «Λαϊκής Άμυνας» των Κούρδων της Συρίας και άρχισε μια σφοδρή μάχη μεταξύ Κούρδων και τουρκικών δυνάμεων.
Στην περιοχή χτύπησαν και τουρκικά αεροσκάφη καθώς μετέβησαν και πολλά ασθενοφόρα για τη μεταφορά των Τούρκων τραυματιών στρατιωτών, που ο πραγματικός αριθμός τους δεν έγινε γνωστός, αφού τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αποσιώπησαν το γεγονός.
Οι Τούρκοι επεδίωξαν να προωθήσουν στο έδαφος της Συρίας 'μισθοφόρους τζιχαντιστές' και βρήκαν την αντίδραση των κατοίκων και των ένοπλων Κούρδων στην περιοχή.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι νεκροί είναι ένας Τούρκος αξιωματικός και έξι στρατιώτες, «αλλά η κυβέρνηση δεν αποκάλυψε τον πραγματικό αριθμό των νεκρών».
«Η σύγκρουση ξέσπασε καθώς οι δουλέμποροι προσπάθησαν να περάσουν τα τουρκο-συριακά σύνορα έναν αριθμό τζιχαντιστών στην πόλη Kobanî (όπως λένε οι Κούρδοι την Άιν αλ Αράμπ) και εμποδίστηκαν από τους Κούρδους της περιοχής, τότε επενέβη ο τουρκικός στρατός», γράφει το δημοσίευμα.Ο αριθμός των τραυμταιών δεν μπορεί να υπολογιστεί.
Η πόλη Κομπανί, αποτελεί κόμβο για την προώθηση στο Χαλέπι ανδρών και εφοδίων, σε μια συγκυρία στην οποία ο συριακός Στρατός έχει περικκυκλώσει τους ισλαμιστές που κατέχουν ,μέρος της πόλης, και όπως όλα δείχνουν σύντομα η πόλη θα ανήκει πάλι στην νόμιμη κυβέρνηση της χώρας. Το γεωπολιτικό παιχνίδι που παιζεται στην περιοχή είναι τεράστιο, και περίπλοκο.