MENU

«Ηφαίστειο από την Κόλαση» σκορπάει τον τρόμο με 3000 δονήσεις το λεπτό! (Βίντεο)

Δεν είναι συχνό φαινόμενο να  βλέπουμε τέτοιους όρους στα «παραδοσιακά» μέσα ενημέρωσης, αλλά το «Ηφαίστειο από την Κόλαση», που..
χρησιμοποιεί το CBS News δεν διαφέρει και πολύ από την πραγματικότητα.
Όπως αναφέρει λοιπόν CBS News οι επιστημονική κοινότητα είναι πολύ ανήσυχη για το ηφαίστειοBardarbunga που είναι έτοιμα να ξεσπάσει στην Ισλανδία.  Νέα βίντεο φαίνεται παρακάτω, από τις 16 του Αυγούστου 2014, υπήρξαν 3.000 + δονήσεις ανά λεπτό ενώ καταγράφηκαν 2.600 σεισμοί, κάτι που οδήγησε τον καθηγητή φυσικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Michio Kaku να δηλώσει «Αυτό θα μπορούσε να είναι το ηφαίστειο από την κόλαση. Είναι ένα deja vu ξανά από την αρχή. Θυμηθείτε την παράλυση που είχε γίνει πριν από τέσσερα χρόνια από Ισλανδικό ηφαίστειο και πάλι; Εκατομμύρια επιβάτες έχουν παγιδευτεί! »

Το 2010 έκρηξη του  Εϊγιαφιατλαγιοκούτλ προκάλεσε σύννεφο τέφρας που έφτασε εννέα μίλια ψηλά, ενώ καθηλώθηκαν 100.000 πτήσεις επηρεάζοντας 8 εκατομμύρια ταξιδιώτες. Ο Kaku συνέχισε λέγοντας: «» Έχουμε μια νέα απειλή, και μόλις σήμερα το πρωί, ένα σεισμός 5,7 κούνησε όλο τον παγετώνα, έτσι οι επιστήμονες φοβούνται ότι μια ηφαιστειακή έκρηξη θα μπορούσε  να συμβεί σύντομα. Ίσως μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες, δεν είμαστε σίγουροι. »

ΠΗΓΗ