MENU

“Σουρωτήρι” ο Λευκός Οίκος: 42χρονος “τρελάρας” φτάνει στο…κατώφλι του Ομπάμα και…ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ξανά τους άνδρες ασφαλείας του προέδρου ! (βίντεο)

Ήταν το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λιγότερο από 10 ημέρες, μετά την “εισβολή” άνδρα την ημέρα μνήμης της..
11ης Σεπτεμβρίου.Την εκκένωση… τμήματος του Λευκού Οίκου προκάλεσε η εισβολή χθες ενός άνδρα στο προεδρικό μέγαρο.
Ο Όμαρ Τζ. Γκονζάλες, ένας 42χρονος από το Τέξας, πέρασε στο εσωτερικό του περιβόλου του Λευκού Οίκου. Αγνόησε τις εντολές να σταματήσει αλλα τελικά συνελήφθη άοπλος αφού είχε μόλις περάσει τη Νορθ Πόρτικο, μία από τις κύριες εισόδους του Λευκού Οίκου.
Το γεγονός ότι ο εισβολέας μπόρεσε να προχωρήσει τόσο πολύ πριν συλληφθεί είναι πολύ ασυνήθιστο για ένα συγκρότημα που φρουρείται αυστηρά από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας και ελεύθερους σκοπευτές. Συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε γειτονικό νοσοκομείο για να εκτιμηθεί η κατάστασή του.
“Η Μυστική Υπηρεσία θα επανεξετάσει την απάντηση για να εξασφαλίσει ότι ακολουθήθηκε το σωστό πρωτόκολλο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Εντ Ντόνοβαν.
Ο Ντόνοβαν υπογράμμισε πως το γεγονός ότι ο Γκονζάλες κατάφερε να φθάσει στις θυρες “δεν είναι αποδεκτό για μας και θα εξετασθεί επισταμένα”.

Ο Ομπάμα και οι κόρες του είχαν αναχωρήσει νωρίτερα από το Λευκό Οίκο με το ελικόπτερο Μαρίν Ουάν για το Καμπ Ντέιβιντ, την προεδρική εξοχική κατοικία στο γειτονικό Μέριλαντ.
Στο Λευκό Οίκο δεν βρισκόταν ούτε η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα, καθώς είχε μεταβεί νωρίτερα στο Καμπ Ντέιβιντ, δήλωσε μια εκπρόσωπος.
Στη διάρκεια της εισβολής, ένοπλοι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου και διέταξαν τους δημοσιογράφους και τα μέλη του προσωπικού να την εγκαταλείψουν.
Αργότερα επετράπη στο προσωπικό και τους δημοσιογράφους να επιστρέψουν, αλλά ένας μερικός αποκλεισμός της βορειοδυτικής πλευράς του κτιρίου παρέμεινε σε ισχύ για λίγες ώρες.