MENU

Μέσω του Facebook δέχθηκε τις απειλές η Λαγκάρντ!!

Μέσω Facebook φέρεται να δέχθηκε τις απειλές για τις οποίες κάνει λόγο σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με..
ανεπίσημες πληροφορίες.
Η δήλωση "βόμβα" της επικεφαλής του ΔΝΤ στους Financial Times πριν από μερικές μέρες άνοιξε τον ασκό του Αιόλου προκαλώντας μέχρι και την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος με επιστολή του της ζητά περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.
Η κυρία Λαγκάρντ στη συνέντευξη που παραχώρησε ρωτήθηκε για την κριτική που είχε ασκήσει παλαιότερα σχετικά με τη φοροδιαφυγή των πλούσιων Ελλήνων. "Καλύτερα να μην πω πολλά, ξέρετε, γιατί όταν μίλησα για την Ελλάδα και για το θέμα των φόρων, δέχτηκα απειλές για τη ζωή μου και έπρεπε να αυξηθεί η ασφάλειά μου" απάντησε η κυρία Λαγκάρντ. "Πληρώνει ο κλάδος της ναυτιλίας πραγματικά φόρους; Οι άλλοι; Δεν νομίζω ότι είναι έτσι", συμπλήρωσε.
Πάμε τώρα πίσω στον Μάιο 2012, όταν είχε προκληθεί σάλος από τη συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ στην εφημερίδα Guardian. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ όταν ρωτήθηκε εάν σκέφτεται τις Ελληνίδες μητέρες ή τους ασθενείς που δεν έχουν φάρμακα είχε απαντήσει με κυνικό τρόπο: "Σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο σε μικρό χωριό στον Νίγηρα, που πηγαίνουν στο μάθημα μόνο για δύο ώρες την ημέρα και αναγκάζονται να μοιραστούν στα τρία ακόμα και την καρέκλα του θρανίου και προσδοκούν να μορφωθούν. Τα έχω μονίμως στο μυαλό μου. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι οι άνθρωποι στην Αθήνα".
"Ξέρετε κάτι; Σε ό,τι αφορά την Αθήνα, σκέφτομαι επίσης όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν συνέχεια να φοροδιαφεύγουν. Σκέφτομαι το ίδιο τους Ελληνες που στερούνται δημοσίων υπηρεσιών και τους Ελληνες που δεν πληρώνουν τους φόρους τους. Πιστεύω ότι οι Ελληνες πρέπει να βοηθήσουν συλλογικά τους εαυτούς τους πληρώνοντας τους φόρους τους" συνέχιζε η κυρία Λαγκάρντ, οι δηλώσεις τις οποίες ξεσήκωσαν κύμα αντιδράσεων.
Η σελίδα της στο Facebook αμέσως βομβαρίστηκε με σχόλια εξοργισμένων Ελλήνων. Σχόλια τα οποία κάθε άλλο παρά θετικά ήταν...., αφού τη "στόλιζαν" με κοσμητικά επίθετα. Τα χιλιάδες "θυμωμένα" μηνύματα των Ελλήνων οδήγησαν την Κριστίν Λαγκάρντ να τα "μαζέψει".
"Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, βλέπω με συμπάθεια τον ελληνικό λαό και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Αυτός είναι ο λόγος που το Ταμείο υποστηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση και να επανέλθει στον δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης, της απασχόλησης και της σταθερότητας. Ενα σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας είναι ότι ο καθένας πρέπει να φέρει το δικό του μερίδιο του βάρους, ιδιαίτερα οι πιο προνομιούχοι, και ιδίως όσον αφορά την πληρωμή των φόρων τους. Αυτό ήθελα να τονίσω όταν μίλησα με την εφημερίδα ''Guardian'' ως μέρος μιας ευρύτερης συνέντευξη πριν από λίγο καιρό" έγραψε λίγες μέρες μετά.
Παρότι όμως προσπάθησε να ανασκευάσει τα όσα είχε πει τα αρνητικά σχόλια συνέχιζαν να πέφτουν βροχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα κάτω από τη συγκεκριμένη και μόνο ανάρτηση υπάρχουν πάνω από 40.000 σχόλια, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από Έλληνες και είναι υβριστικά. Σε γενικές γραμμές, εκείνη την περίοδο, για κάθε τι οπυ πόσταρε στην σελίδα της δεχόταν τα "γαλλικά" των Ελλήνων με αφορμή τις ομολογουμένως ατυχείς δηλώσεις της.