MENU

O ΚΑΝΑΔΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ (ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ)

Ο Καναδός Πρωθυπουργός Stephen Harper αρνήθηκε να προσφέρει ιατρική περίθαλψη και νοσηλεία στα βαρειά..
περιστατικά των τραυματισμένων από τους ισραηλινούς βομαβρδισμούς,  παιδιών  της Γάζας. Η χώρα με την εξωτερική πολιτική της παρούσας κυβέρνησης αρχίζει και χάνει το δημοκρατικό προφίλ της.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά 
Η απάνθρωπη  στάση του Πρωθυπουργού αποκαλύφθηκε όταν καναδός γιατρός παλαιστινιακής καταγωγής ανέλαβε την πρωτοβουλία να φέρει εις πέρας την μεταφορά και νοσηλεία 100 παιδιών που τραυματίσθηκαν πολύ βαρειά από τους  ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Έγινε αποδέκτης της άρνησης των αρμόδιων αρχών . 
Ο Καναδάς που μέχρι τώρα διατηρούσε την έξωθεν καλή μαρτυρία μιας δημοκρατικής και ειρηνόφιλης χώρας ως αντίβαρο στις γειτονικές ΗΠΑ, έχει αρχίσει να εκτίθεται διεθνώς όχι μόνο λόγω της πρόσφατης στρατιωτικής και πολιτικής υποστήριξης στον Ποροσένκο, αλλά και λόγω των επίσης ισχυρών του δεσμών με τον έτερο γενοκτόνο του άμαχου πληθυσμού, Βενιαμίν Νετανιάχου. 
 
Περίπου 500 πανεπιστημιακοί  έχουν καταγγείλει την κυβέρνηση Harper για δυσφήμιση του Καναδά λόγω της υιοθέτησης μιάς εξαιρετικά “υπερισραηλινής” εξωτερικής πολιτικής στο Μεσανατολικό. 
“Είμαστε βαθύτατα ενοχλημένοι από την μεροληπτική στάση της καναδικής κυβέρνησης και των ομοσπονδιακών πολιτικών κομμάτων “, τόνιζαν χαρακτηριστικά οι συντάκτες της ανοιχτής επιστολής. 
Η απάντηση του Stephen Harper προς τους καναδέζους πανεπιστημιακούς ήταν ότι εθελοτυφλούσαν στις “προσπάθειες που κατέβαλλε το Ισράηλ”. 
Επίσης, ο Καναδός Πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια δικαιολόγησης της αποστολής καναδικών  F16 στην Ουκρανία και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού, υπεραμύνθηκε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι η απόφασή του ήταν επιβεβλημένη “λόγω κινδύνου του ιουδαικο-χριστιανικού κόσμου”! (algerie patriotique/almanar)