MENU

Η ιστορία της 28ης Οκτωβρίου όπως παραμορφώνεται σε ένα πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο...

H γιορτή για την 28η Οκτωβρίου σε μία από τις τάξεις του Δημοτικού σε ένα από τα πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία της Αττικής. Από αυτά που το 10% των Ελλήνων μπορεί..
να πληρώσει για πάνε τα καμάρια του να μάθουν (;) γράμματα και ελληνική ιστορία.

Αρχίζουν οι αφηγήσεις από το "ΟΧΙ" το οποίο το είπε, ποιος; Ο Ιωάννης Μεταξάς; Ε, όχι, δα...

Το είπε μόνο ο ... λαός! Μία ώρα εορτή, το όνομα του μεγαλύτερου Ελληνα ηγέτη εν καιρώ πολέμου, δεν αναφέρθηκε πουθενά. Δεν υπήρχε πουθενά ο Ιωάννης Μεταξάς ως πρόσωπο άξιο να αναφερθεί στην εορτή της 28ης Οκτωβρίου για τους υπευθύνους της εορτής και τους δασκάλους.

Οπως το έλεγε το ΚΚΕ από τότε: "Το "ΟΧΙ" δεν το είπε ο Μεταξάς, το είπε ο λαός. Ο Μεταξάς είπε "Ναι"!

Ετσι και το πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο έθαψε το "ΟΧΙ" του γέροντα που ακόμα και ο Ιταλός πρεσβευτής που επέδωσε το τελεσίγραφο και εισέπραξε το νέο "Μολών Λαβέ" στα απομνημονευτά του εξαίρει για την ανδρεία και την φιλοπατρία του.

Η τεράστια πολεμική προπαρασκευή, του Ιωάννη Μεταξά, χάρη στην οποία νικήσαμε δεν υπάρχει. Ούτε οι διαταγές να "Αμυνθούν του πατρίου εδάφους". Τίποτα!

Στην συνέχεια της εορτής έρχεται η σειρά της "Εθνικής Αντίστασης". Τις οθόνες γεμίζουν εικόνες του Αρη Βελουχιώτη, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ και ... μέχρι εκεί!

Αυτή είναι η ιστορία που διδάσκουν στους αυριανούς μεγαλοαστούς πολίτες. Ξεχνώντας και παραμορφώνοντας το σύνολο των πραγματικών ιστορικών γεγονότων.

Θα θέλαμε να ξέρουμε που θα βρίσκονταν όλοι αυτοί οι μεγαλοαστοί αν είχε καταλάβει την εξουσία η "Εθνική Αντίσταση" του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ...