MENU

Αγαπάτε το φαστ φουντ; Κληροδοτείτε αυτή τη συνήθεια στους απογόνους σας!

Η αγάπη μας για το junk food «αποτυπώνεται» στο DNA μας....σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν Αμερικανοί ερευνητές. Σύμφωνα..
με τους ειδικούς όσοι καταναλώνουν συχνά junk food, αλλοιώνουν τελικά το DNA τους. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να μεταδίδουν τις κακές διατροφικές συνήθειές τους στους απογόνους τους.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση, η συχνή κατανάλωση φαστ φουντ αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου, φλεγμονής, λοιμώξεων και αλλεργικών αντιδράσεων.

Το χειρότερο, όμως, είναι πως όταν η κατανάλωση τέτοιου είδους τροφίμων γίνει κανόνας, αλλοιώνει το μικροβίωμα του εντέρου (η φυσική συγκέντρωση μικροβίων στο έντερο), και επιφέρει επιγενετικές αλλαγές, δηλαδή «εντυπώνεται» στο DNA.

«Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα είδος οικοσυστήματος και οτιδήποτε διαταράσσει τη βακτηριακή ισορροπία του, μπορεί να επηρεάσει βαθιά την υγεία», δήλωσε ο επικεφαλής δρ Μάικλς.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα ευρήματα από πρακτικής πλευράς σημαίνουν πως όποιος τρώει πολλά πρόχειρα φαγητά, αλλάζει οριστικά την ισορροπία των βακτηρίων στο έντερό του, αποσυντονίζει το ανοσοποιητικό του σύστημα και τελικά αλλάζει το DNA του. Και αυτές οι αλλαγές, είναι πολύ πιθανό να περάσουν στα παιδιά του.