MENU

Ενταση έξω από το υπουργείο Παιδείας με μαθητές και ΜΑΤ!!

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 12:30 έξω από το υπουργείο Παιδείας, όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητές..
και μαθητές.

Η ένταση προκλήθηκε όταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μία ομάδα περίπου 30 διαδηλωτές αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της διαδήλωσης, κατευθύνθηκαν σε παρακείμενη παιδική χαρά και ξεκίνησαν αντεγκλήσεις με τα ΜΑΤ, πετώντας πέτρες, ενώ η αστυνομία απάντησε με κρότου-λάμψης.

Τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα με τους διαδηλωτές να βρίσκονται ακόμη έξω από το υπουργείο, φωνάζοντας συνθήματα κατά της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στο χώρο της Παιδείας.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, οι άνδρες της Αστυνομίας έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός ατόμου.

Υπενθυμίζεται, ότι το κάλεσμα για το σημερινό ραντεβού έγινε από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απαιτώντας τα ακόλουθα:

Να φύγουν τα ΜΑΤ και η Αστυνομία από τις σχολές!

Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό!

 Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές!

 Να μετατραπούν πανεπιστημιακά ακίνητα και δημόσια κτίρια σε εστίες στην ευθύνη του κράτους! Μέχρι τότε να δίνεται επίδομα ενοικίου, δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία!

 Πρόσληψη μόνιμων καθηγητών που να καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών! Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που να καλύπτει όλες τις ανάγκες λειτουργίας του ιδρύματος!



Κανένας φοιτητής έξω από εργαστήριο ή θεωρία! Κανένα υπεράριθμο εργαστήριο ή θεωρία!

Κανένας πρωτοετής από μεταγραφή να μη χάσει το 1ο εξάμηνο! Να πάρουν κάρτα σίτισης, βιβλία, να γραφτούν στα εργαστήρια!

 Να φύγουν οι εταιρίες και οι εργολάβοι από τις σχολές! Έξω οι εταιρείες security από τα ιδρύματα!

 Να προσληφθούν από το ίδιο το ίδρυμα οι απολυμένες καθαρίστριες του ΕΚΠΑ και όσο ακόμα προσωπικό καθαριότητας χρειάζεται για να καθαρίσουν οι σχολές!

Να μην περάσει ο νέος Οργανισμός που εφαρμόζει τον αντιδραστικό νόμο-πλαίσιο!

 Επιστημονική μόρφωση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου. Επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι για τα συμφέροντα των μονοπωλίων!

Σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας! Να μην υπάρχει νέος που θα δουλεύει με λιγότερα από 751 ευρώ! Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών! Να μη διαγράφεται κανείς που θέλει να τελειώσει τις σπουδές του!

Πρακτική άσκηση ενταγμένη στο πρόγραμμα σπουδών, πάνω στην ειδικότητα, στην επίβλεψη του ιδρύματος! Με αξιοπρεπή μισθό, πλήρη εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΠΗΓΗ newsbomb.gr