MENU

Εαν ποτέ προμηθευτεί η Ελλάδα το F-35 θα το στέλνει στην Τουρκία για συντήρηση!!!!

Oι χρήστες του μαχητικού Lockheed Martin F-35 Lightning II θα είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις που..
ορίζονται από την Διακλαδική Υπηρεσία του Προγράμματος (JPO) για εργασίες βαριάς συντήρησης στις ατράκτους και τους κινητήρες του αεροσκάφους.

Η JPO την περασμένη εβδομάδα ***επέλεξε δύο χώρες στην Ευρώπη για να εκτελέσουν αυτές τις εργασίες κατά τα πρώτα χρόνια της επιχειρησιακής ανάπτυξης του F-35. Αυτή την εβδομάδα, η JPO ανακοίνωσε τις χώρες που έχουν κερδίσει τον ανάλογο διαγωνισμό για τις εγκαταστάσεις συντήρησης του F-35 στην περιοχή του Ειρηνικού. Η JPO είπε ότι οι επιλογές θα πρέπει να αναθεωρηθούν μετά από τρία έως πέντε έτη.

Στην Ευρώπη, το σύνολο της βαριάς συντήρησης του αεροσκάφους θα γίνει στην αεροπορική βάση Καμέρι, όπου η Ιταλία έχει ήδη δαπανήσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να δημιουργήσει μία γραμμή τελικής συναρμολόγησης και ελέγχου (FACO). Η JPO εκτιμά ότι 45 έως 50 F-35 θα αποτελέσουν τον κύκλο εγασιών γενικής επισκευής ή τροποποίησης μεταξύ 2018 και 2022. Η επιχείρηση θα εξασφαλίσει 30-35 εκατομμύρια δολάρια στην Alenia, η οποία θα διαχειριστεί την εγκατάσταση.

Στην περιοχή του Ειρηνικού, δύο τέτοιες εγκαταστάσεις συντήρησης θα συσταθούν από το 2018 στην Ιαπωνία και την Αυστραλία.
Οι χώρες που ορίστηκαν για να εκτελέσουν τις αρχικές επισκευές των κινητήρων F135 είναι η Τουρκία και η Αυστραλία.
Η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Ιαπωνία μπορεί να παρέχουν πρόσθετες επισκευές του κινητήρα, αλλά όχι μέχρι τουλάχιστον το διάστημα 2020-2021.

Ο πτέραρχος Κρίστοφερ Μπόγκνταν, ο επικεφαλής της JPO, είπε ότι οι περιορισμοί ασφαλείας θα περιορίσουν την ικανότητα των άλλων χρηστών του F-35 να συνητηρήσουν τα δικά τους αεροσκάφη.
«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πώς θα εκθέσουμε τις δυνατότητες του F-35,» είπε σε μια συνέντευξη.
«Εμείς δεν θα εμποδίσουμε τα έθνη-χρήστες να διεξάγουν εργασίες, μέχρι των ορίων που επιτρέπουν οι ΗΠΑ.
Αυτή τη στιγμή, η βαριά συντήρηση ατράκτων και κινητήρων είναι [πέρα από το όριο] και θα πρέπει να γίνεται μόνο σε περιφερειακές εγκαταστάσεις υπό τον εποπτικό έλεγχο της κυβέρνησης των ΗΠΑ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο μεγαλύτερος ξένος εταίρος για το πρόγραμμα F-35, αλλά θα κάνει τις επισκευές μόνο εάν απαιτείται μια πρόσθετη ικανότητα στην περιοχή της Ευρώπης, είπε η JPO. Ένας εκπρόσωπος της BAE Systems επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία επιλέχθηκε για την βαριά συντήρηση του αεροσκάφους.
Η επιλογή της Ιταλίας από την JPO «δεν επηρεάζει την υφιστάμενη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα F-35, και θα συνεχίσουμε να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο Μπόγκνταν είπε ότι η JPO θα αναθέσει τη συντήρηση των εξαρτημάτων του F-35 για τα επόμενα δύο χρόνια, οπότε θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για τους προμηθευτές δευτέρου και τρίτου επιπέδου σε διάφορες χώρες για να γίνουν μέρος της αλυσίδας υποστήριξης του F-35.