MENU

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ :Τι λέει για Τσίπρα, ΓΑΠ, ΠΑΣΟΚ και ΧΑ – Πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές – Θα μείνει η Ελλάδα στο Ευρώ;

Ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης που είναι σήμερα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα κόμματα καθώς στην..
Επικράτεια κατάφερε να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα πίσω από το ΚΙΔΗΣΟ που όμως δεν μπήκε στη Βουλή, μίλησε σαν πραγματικός χείμαρρος, αποκλειστικά στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ για όλους και για όλα:
- Όλοι συζητάνε σήμερα για την επιτυχία της Ένωσης Κεντρώων.
Λεβέντης: Και θα πήγαινε καλύτερα εάν τα κανάλια των Αθηνών με φιλοξενούσαν. Κανένα δεν μας φιλοξένησε στις εκλογές. Ούτε Mega ούτε ANT1 ούτε Alpha, απολύτως κανένα. Ακόμα και στο EXTRA μου κόψανε τις εκπομπές. Και παρόλα αυτά πήρε 1,8 η Αθήνα, αλλά στην Θεσσαλονίκη που μιλάω σε κανάλια κάθε Σάββατο εκεί πήραμε 4 % μέσω όρο. Περάσαμε και τον Γιώργο Παπανδρέου σε δύο τρεις περιοχές της Μακεδονίας αλλά και το ΠΑΣΟΚ.
 Νιώθετε δικαιωμένος από τα αποτελέσματα;
Λεβέντης: Ναι αλλά και αδικημένος όμως. Γιατί εκεί που είχαμε την δυνατότητα να μιλήσουμε στα κανάλια πήγαμε καλά. Αντίθετα στον Νότο που βασιλεύει το χρήμα, η διαπλοκή και αγωνιζόταν ο Μπόμπολας να σερβίρει τον Θεοδωράκη και το Ποτάμι, μας εξόντωσαν, μας κόψανε εντελώς. Γιατί αυτό γινόταν σε όλη την Ελλάδα. Πάλευε η διαπλοκή με το ζόρι να παρουσιάσει σαν Κεντρώο τον Θεοδωράκη.
-   Τι έκανε τον κόσμο να σας ψηφίσει;
Εξηγήσαμε στον κόσμο ότι χρειάζεται ειλικρίνεια ρεαλισμός, ότι πρέπει οι παθογένειες να εξαλειφθούν. Και ποιες είναι οι παθογένειες; Οι διπλές τριπλές συντάξεις που παίρνουν οι επιτήδειοι, η τριπλοθεσία, τα χρήματα των ΜΚΟ, οι αποσπασμένοι 12.000 από το δημόσιο που παρασιτοζωούν και είναι αργόμισθοι, 1500 στη βουλή που είναι συγγενείς των βουλευτών και είναι όλοι αργόμισθοι, οι μαϊμού συντάξεις, οι πρόωρες συντάξεις… Άκουσε η Θεσσαλονίκη ότι γινόντουσαν σπατάλες και θέλησε να μας ψηφίσει στην Αθήνα δυστυχώς δεν τα άκουσαν.
- Τα σχόλιά σας για τα αποτελέσματα και την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ
Λεβέντης: Ο λαός παγιδεύτηκε στα ψέματα του κύριου Τσίπρα που είπε ότι θα γυρίσει τους μισθούς στο 2009, τις συντάξεις, θα δώσει 13ο και 14ο μισθό, θα ανοίξει την ΕΡΤ… Πίστεψε ο λαός ότι μπορεί το γλέντι να συνεχιστεί μέσω του κύριου Τσίπρα και ψήφισε. Τώρα θα κλάψει γιατί θα διαπιστώσει ότι η Ευρώπη θα επιμείνει στις μεταρρυθμίσεις. Επομένως για άλλη μια φορά έχουμε περίπτωση πολιτικού που υπόσχεται αλλά την φορά αυτή υπόσχεται σε μια πτωχευμένη χώρα που δεν έχει περιθώρια καθόλου, οπότε η κατάρρευση θα έρθει πολύ γρήγορα. Εγώ νομίζω ότι η κυβέρνηση αυτή που φτιάχτηκε από έναν ακροδεξιό Καμμένο και ένα δήθεν αριστερό Τσίπρα, όχι μόνο δεν θα τηρήσει τις υποσχέσεις αλλά θα οδηγήσει γρήγορα σε κατάρρευση, ίσως και σε αποχώρηση από το ευρώ την χώρα.
Αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα. Ακούστε, θα πάει ο Τσίπρας έξω θα πει τις τρέλες που λέει ότι δεν αναγνωρίζει χρέος και ότι δεν αναγνωρίζει τόκους και σχίζει τα μνημόνια και νομίζω ότι η απάντηση που θα λάβει θα είναι ή συνεχίζεται στην οδό των μεταρρυθμίσεων ή έξω!
- Η Ευρώπη μπορεί να αντέξει χωρίς την Ελλάδα;
Λεβέντης: Η Ευρώπη μπορεί γιατί τώρα έχει πάρει τα μέτρα της. Αλλά εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ θα ωφεληθούν όσοι βγάλανε τα λεφτά τους στο εξωτερικό, θα τα τετραπλασιάσουν και αυτοί που θα καταστραφούν θα είναι οι φτωχοί άνθρωποι.
- Θέλετε να σχολιάσετε τον πολιτικό και όχι τον θρησκευτικό όρκο του κ. Τσίπρα;
Λεβέντης: Δεν με αφορά αυτό. Αυτόν τον δρόμο διάλεξε ο καθένας και είναι υπεύθυνος τον πράξεών του. Ο Τσίπρας κάνει τον μοντέρνο. Σύντομα θα κλάψουν όσοι ζητωκραύγαζαν εχτές το βράδυ.
-  Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέδωσε τα «κλειδιά» στον Τσίπρα.
Λεβέντης: Αυτό αγένεια είναι. Γιατί; Υποτίθεται ότι έχουμε υιοθετήσει έναν πολιτισμό. Βλακεία του Σαμαρά είναι αυτή. Άλλη μια από τις πολλές που έχει κάνει. Έπρεπε να παραδώσει. Να είχε το σθένος… Έχασε, πρέπει να βρει την δύναμη να παραδώσει.
- Για την ήττα του Γιώργου Παπανδρέου;
Λεβέντης: Η ήττα ήταν αναμενόμενη, αφού στράφηκε κατά του κόμματος που τον είχε βουλευτή και είκοσι χρόνια υπουργό και πρωθυπουργό, έδειξε κακεντρέχεια και κακία. Ο Γιώρογς Παπανδρέου με αυτό που έκανε, άσχετα αν και το ΠΑΣΟΚ είναι σε λάθος δρόμο και πεθαίνει, έδειξε κακία και δεν πιστεύω διεθνώς να υπάρχει τέτοιο παράδειγμα να στρέφεσαι εναντίον σε κόμμα που σε έχει αναδείξει.
-    Για την Χρυσή Αυγή που είναι τρίτο κόμμα;
Λεβέντης: Υπάρχει μια εμμονή του κόσμου στην εκδίκηση. Νομίζει ότι εκδικούμενος θα κερδίσει κάτι. Αυταπατάται ο κόσμος. Δεν νομίζω όλος αυτός ο κόσμος που ψήφισε Χρυσή Αυγή να είναι νεοναζί και δολοφόνοι και μαχαιροβγάλτες. Απλά θέλησαν να δέιξουν την εκδίκησή τους επειδή τους κόψανε μισθούς και συντάξεις. Η Χρυσή Αυγή κατά την άποψή μου είναι η λάθος ψήφος κάποιων που θέλουν να εκδικηθούν. Μπορούσαν να εκδικηθούν με κόμματα όπως η Ένωση Κεντρώων που είναι σοβαρό κόμμα, με απόψεις και με δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας. Με τσαμπουκάδες και με μαχαιρώματα δεν δημιουργούνται κόμματα. Η φλόγα που έδειξε η Μακεδονία είναι μια φλόγα που δεν μπορεί να σβήσει. Είναι η φλόγα της Δημοκρατίας και του. Επανέρχεται ο κεντρώος χώρος στη Βουλή. Αυτό είναι το μήνυμα και στις επόμενες εκλογές θα είναι σαρωτική η Ένωση Κεντρώων.
-  Πότε θα είναι οι επόμενες εκλογές;
Λεβέντης: Πολύ σύντομα, μήνες μας χωρίζουν, πιθανός τον Ιούνιο εκεί τις οριοθετώ, ίσως και συντομότερα εάν έχουμε κατάρρευση της χώρας, αποχώρηση από το ευρώ, αν έχουμε εξελίξεις τέτοιες που επιβάλλουν προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία. Αλλά πέρα του εξαμήνου δεν βλέπω να επιβιώνει αυτή η παραφύση σύζευξη ενός ακροδεξιού και ενός αριστερού.
Οι «προφητείες» του Βασίλη Λεβέντη 1992 – 2013
Για τους δανεισμούς και την υποθήκευση της οικονομίας 1992 – 1993 :  «Ο Ανδρέας Παπανδρέου πήρε λεφτά προορισμένα για μεσογειακά προγράμματα και τα έκανε παροχές. Δεν έγιναν εργοστάσια και έγιναν παροχές. Ακόμη έπαιρνε δάνεια με τα οποία υποθήκευσε την Εθνική οικονομία στην ουσία όμως υποθήκευαν το μέλλον της Ελλάδος. Ήταν μια στιγμιαία ανακούφιση που θα έφερνε την χρεοκοπία.
Για το «απατεωνίζον» πολιτικό προσωπικό της χώρας 1993: «Ο Ελληνικός λαός θα ντρέπεται για αυτούς που ψήφιζε δεκαετίες τώρα. Και αυτοί οι κύριοι δεν θα μπορούν να βγουν στον δρόμο να δούνε τους συμπολίτες τους. Θέλω να δω, σήμερα έχει ο μήνας 29-4-1993 και τονίζω, όλοι θα είμαστε αηδιασμένοι και θα ντρεπόμαστε για αυτούς που ψηφίζουμε δεκαετίες τώρα. Και αυτοί που κορόιδεψαν τον λαό δεν θα έχουν δύναμη να βγουν στον δρόμο.
Η πτώχευση της οικονομίας της χώρας 1994 – 1997 : «Γιατί αν συνεχιστεί ο δημόσιος τομέας να είναι προνομιακός πως το κράτος αυτό θα νοικοκυρευτεί; Ξέρετε ότι είμαστε στο παρά πέντε για να πούμε δυστυχώς πτωχεύσαμε; Είμαι σίγουρος ότι τα λεφτά των καταθετών πολύ σύντομα θα φαγωθούν από τον Μητσοτάκη και τον Παπανδρέου. Αλλά θα είναι καλό γιατί αφού τους ψηφίσανε θα τιμωρηθούν για την ψήφο τους. Όλοι αυτοί θα πουν αργότερα ότι μαζί τα φάγαμε. Εσείς ερχόσασταν στα πολιτικά μας γραφεία και μας ζητούσατε χάρες. Εμείς παίρναμε την ψήφο σας και εσείς τρώγατε το φαγητό σας.
Ανάληψη διακυβέρνησης από ΓΑΠ – Συγκυβέρνηση – ΔΝΤ 2009 : «Η οικονομία χρειάζεται πολύ σκληρά μέτρα και πιστεύω ότι μόνο συνασπισμός δύο μεγάλων κομμάτων μπορεί να το κάνει. Γιατί να το κάνει μόνο ένα κόμμα είναι τεράστιο το κόστος και θα φοβηθεί ή Καραμανλής ή Παπανδρέου να το αναλάβει αυτό το κόστος. Η γνώμη μου είναι ότι θα πάμε σε εκλογές βουλευτικές για να γίνει ο μεγάλος συνασπισμός ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και να αρχίσουν να κόβουν τα επιδόματα, τα δώρα, να φορτώσουν στον κόσμο την μαύρη τρύπα της κλεψιάς του χρηματιστηρίου. Ο Καραμανλής φεύγει στο παρά πέντε της φτώχευσης αλλά εσείς που ελπίσατε ότι με το ΠΑΣΟΚ θα φάτε και θα πιείτε όπως παλιά σας εκφράζω τον οίκτο μου, διότι εσείς θα είστε οι πρώτοι που θα αναθεματίσετε την ψήφο που δώσατε. Η Ελλάδα θα μπει σε πολύ κακό δρόμο, οι φτωχοί θα υποφέρουν. Καλύτερα να τυφλωθεί κανείς να μην βλέπει αυτά που έρχονται. Κρατήστε το αυτό…
Συνέντευξη στην Μαρίλια Κούζου
makelio 04 (1)\