MENU

Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, καταποντίζεται το Ποτάμι … καλπάζουν οι ΑΝΕΛ

Μετά την διαφαινόμενη θριαμβευτική επικράτηση του Αλέξη Τσίπρα με τεράστια διαφορά της τάξεως του..
15% από τη δεύτερη Νέα Δημοκρατία, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον
στην κομβικής σημασίας τρίτη θέση με την οποία βρίσκεται «αγκαλιά» η Χρυσή Αυγή.
Οι εκτιμήσεις που ήθελαν το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου να αναδεικνύεται σε τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας επιβεβαιώνονται πανηγυρικά, την ώρα που το Ποτάμι υποχωρεί διαρκώς βρισκόμενο αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση.
Προβληματισμός επικρατεί στην παράταξη του Σταύρου Θεοδωράκη που απομακρύνεται διαρκώς από την πολυπόθητη τρίτη θέση ενώ εκ διαμέτρου αντίθετο είναι το κλίμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, τα ποσοστά των οποίων καλπάζουν τις τελευταίες ώρες.
Σε ιστορικό χαμηλό κινούνται τα ποσοστά του ΠΑΣΟΞΚ ενώ την πόρτα της Βουλής χτυπάει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, αν και μέχρι στιγμής βρίσκεται οριακά εκτός Κοινοβουλίου.
Δυσαρέσκεια ΝΔ για τα exit polls
Στο μεταξύ έντονη είναι η δυσαρέσκεια της Νέας Δημοκρατίας για τη δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο
στοιχείων από τα πρόωρα exit poll που δείχνουν την συντριπτική της ήττα.
Με ανακοίνωσή της η «γαλάζια» παράταξη κάνει λόγο για «πρωτοφανή αθλιότητα» και αμφισβητεί ευθέως τις εκτιμήσεις των τελικών αποτελεσμάτων.
«Τις τελευταίες ώρες, σε ιστολόγια αναρτώνται δήθεν στοιχεία που υποστηρίζουν ότι προέρχονται από τα exit polls, κάτι που απαγορεύεται ρητά από το νόμο. Πρόκειται για μια πρωτοφανή αθλιότητα που στόχο έχει να ποδηγετήσει τη βούληση του εκλογικού σώματος. Καλούμε τους αρμοδίους να παρέμβουν άμεσα» ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος.
Βέβαια, ο μεγάλος προβληματισμός της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι η διαρροή αυτών των στοιχείων, αλλά το περιεχόμενό τους που πιστοποιεί την επερχόμενη βαριά ήττα και κατ’ επέκταση την απώλεια της εξουσίας.
Εξάλλου, στις προηγούμενες εθνικές εκλογές του 2012 η Νέα Δημοκρατία πανηγύριζε μαζί με τα ιστολόγια για το σαφές προβάδισμα που της έδιναν πριν ακόμη κλείσουν οι κάλπες. Τότε, δεν είχαν βγει να καταγγείλουν τις πρόωρες εκτιμήσεις, ακριβώς επειδή τα ποσοστά ήταν υπέρ τους