MENU

Δείτε φωτογραφίες: Τουρκικό αεροπλάνο συνετρίβη στο Νεπάλ κατά την προσγείωση

Ένα Airbus A330 των Τουρκικών Αερογραμμών συνετρίβη στον αεροδιάδρομο στην πρωτεύουσα Κατμαντού του Νεπάλ - Δεν υπήρξαν νεκροί, ούτε τραυματίες

Το αεροσκάφος Airbus A330 της πτήσης THY726 από Κωνσταντινούπολη προς Κατμαντού συνετρίβη την Τετάρτη στο γρασίδι, ανάμεσα σε δύο αεροδιαδρόμους, στο διεθνές αεροδρόμιο Tribhuvan στην Κατμαντού, κατά την διάρκεια της προσγείωσης.





Στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη ενώ τις δύο προηγούμενες ημέρες έβρεχε συνεχώς και γι' αυτό ο αεροδιάδρομος ήταν ολισθηρός.



Από τους 238 επιβαίνοντες κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά αλλά δόθηκε ιατρική φροντίδα σε μερικούς από αυτούς μετά την εκκένωση του αεροσκάφους.



Υπάλληλος του αεροδρομίου δήλωσε ότι το αεροσκάφος προερχόταν από την Κωνσταντινούπολη. Η πτήση είχε διάρκεια επτά ώρες και αυτή ήταν η δεύτερη προσπάθεια του αεροσκάφους να προσγειωθεί αφού έκανε επί μισή ώρα κύκλους πάνω από το Νεπάλ.

Το μπροστινό μέρος του αεροσκάφους έπαθε ζημιά ενώ το πίσω μέρος κόλλησε στο έδαφος. Φωτογραφίες του αεροσκάφους που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου το δείχνουν να βρίσκεται στο γρασίδι κοντά σε σταθμό της Πυροσβεστικής με τη μύτη στο έδαφος. 







ΠΗΓΗ protothema