MENU

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ «ΘΕΣΜΩΝ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ Η ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Πληθαίνουν οι πληροφορίες για έλευση των εκπροσώπων των «θεσμών» στην Αθήνα, ενώ το υπουργείο Οικονομικών δεν τις επιβεβαιώνει, ούτε τις διαψεύδει ως τώρα.
Εάν τελικά οι εκπρόσωποι των δανειστών μας έλθουν στην Αθήνα, η επίσκεψη θα αφορά στην προετοιμασία του επόμενου Eurogroup, με άλλα λόγια στην προετοιμασία για την αξιολόγηση των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων και της εφαρμογής των συμφωνηθέντων.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η διευρυμένη σύσκεψη που οργανώθηκε σήμερα το απόγευμα (Δευτέρα, 2/3/15) υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιαστούν στους πιστωτές μαςστο Eurogroup της 9ης Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν απέκλεισε την εκταμίευση μέρους των 7,5 δισεκ. ευρώ ακόμα και μέσα στον Μάρτιουπό τον όρο της άμεσης προώθησης των μεταρρυθμίσεων, τις οποίες περιγράφει η ελληνική κυβέρνηση στη λίστα Βαρουφάκη. Επειδή μια τέτοια εκταμίευση θα έλυνε μεγάλο μέρος από το εκρηκτικό πρόβλημα των δανειακών μας υποχρεώσεων κατά το μήνα Μάρτιο, είναι πολύ πιθανό η έλευση των εκπροσώπων των δανειστών να προετοιμάσει το έδαφος για μια τέτοια λύση.
ΠΗΓΗ newsbomb