MENU

ΣΚΑΜΠΙΛΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ: “ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΥΡΕΜΑ. Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ”-ΣΟΚ ΣΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ

Ο Andrea Enria, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΑΤ), το θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EE) που φέρνει σε συνεργασία τις τραπεζικές εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν είμαι ενήμερος για κάποιο σχέδιο για επιβολή «κουρέματος» στους καταθέτες λιανικής των ελληνικών τραπεζών, όπως αναφέρθηκε από μέσα ενημέρωσης σήμερα το πρωί. Πολύ αμφιβάλλω ότι κάποια αρχή ή δημόσιος φορέας σε επίπεδο ΕΕ ή κράτους μέλους θα μπορούσε να εξετάσει την επιλογή αυτή, καθώς αυτό θα ήταν αντίθετο προς το δίκαιο της ΕΕ. Σε αυτή την περίπτωση η ΕΑΤ θα εκκινήσει αμέσως τη διαδικασία εξέτασης παραβίασης της νομοθεσίας της ΕΕ. Στη δήλωσή του ο κ. Enria υπενθύμισε ότι «η νομοθεσία της ΕΕ είναι σε θέση να προστατεύσει τους Έλληνες καταθέτες λιανικής, όπως και κάθε άλλο καταθέτη στην ΕΕ».
Andrea Enria