MENU

Αποκάλυψη – «βόμβα» Ρωμανιά: Ακολουθούμε αλγόριθμους του Τζουζέπε Καρόνε! Όχι διαπραγμάτευση, κυβέρνηση γλάστρα έχουμε!!!

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Στην αποκάλυψη - «βόμβα» ότι το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζουζέπε Καρόνε παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση και στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έναν πίνακα για τη μείωση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων - που οδηγεί σε μεγάλες αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης - προχώρησε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς.
«Και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, και τώρα, οι νόμοι έρχονται έτοιμοι απ’ έξω. Δεν τους φτιάχνουμε εμείς. Ο πίνακας αυτός υπακούει σε μια μαθηματική λογική. Έχει προκύψει από έναν αλγόριθμο. Στην πράξη δεν βγαίνει, βέβαια. Είναι παράλογος. Είναι τρέλα. Σκέτη τρέλα. Επί αυτού διαπραγματευόμαστε», ανέφερε ο κ. Ρωμανιάς , μιλώντας στο MEGA.
«Έχω μαζέψει υλικό μπόλικο. Κάποια ώρα θα τα βγάλω στη δημοσιότητα όλα», τόνισε.


Υπενθυμίζουμε ότι ο Τζουζέπε Καρόνε είναι, επίσης, αρμόδιος για θέματα φαρμακευτικής πολιτικής της τρόικας.
Είναι ο άνθρωπος, που με την... αμέριστη συμπαράσταση των κ.κ. Λοβέρδου, Γεωργιάδη και Βορίδη φρόντισε να επιφέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα στη Δημόσια Υγεία, επιβάλλοντας, μεταξύ άλλων, τη δραματική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και την εγκληματική ρύθμιση για τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία.
Ο κ. Ρωμανίας πρόσθεσε, εξάλλου, πως με τις αλλαγές που ζητούν οι θεσμοί, μια γυναίκα που έχει σήμερα ανήλικο παιδί και 5.500 ένσημα, αλλά έως τις 30 Ιουνίου 2015 δεν έχει κλείσει τα 55 έτη, ενδεχομένως να μην μπορεί να βγει στη σύνταξη ούτε και το 2022, όταν θα είναι 62 ετών.
Ο κ. Ρωμανιάς, ο οποίος δήλωσε πως τελεί υπό παραίτηση, αμφισβήτησε τις γνώσεις των προσώπων που συνθέτουν την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και ασχολούνται με τα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορούν να δώσουν ούτε καν τον ορισμό της κοινωνικής ασφάλισης».
«Το διάστημα του εξαμήνου, ειδικά στον τομέα το δικό μου, το συνταξιοδοτικό, τα πρόσωπα που είχαν εξουσιοδοτηθεί να διαπραγματεύονται, δεν ήξεραν κοινωνική ασφάλιση. Αν τους ρωτήσεις τώρα τι σημαίνει κοινωνική ασφάλιση, τον ορισμό να σου δώσουνε, δεν ξέρουν. Τα ίδια πρόσωπα συνεχίζουν να διαπραγματεύονται και τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

newsbomb.gr