MENU

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΕ ΧΑΪΚΑΛΗ: ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ OFFSHORE

ΖΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΤΟΣ 24 ΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ.
«Ο συνάδελφος Παύλος Χαϊκάλης έκανε ήδη χθες μια δήλωση για το θέμα.
Παρ’ όλα αυτά και επειδή οι ΑΝΕΛ δεν θέλουν να τους βαραίνει καμία σκιά, ενημερώθηκα ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος, Πάνος Καμμένος θα τον καλέσει σήμερα στο γραφείο του και θα του ζητήσει μέσα σε 24 ώρες να ξεδιαλύνει με έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία τα όσα δηλώνει προφορικά».
Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Επιτροπής Επικοινωνίας των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου στον ALPHA 9.89, αναφορικά με την ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ για τον Παύλο Χαϊκάλη και την offshore εταιρεία που φέρεται να του ανήκει.
Και πρόσθεσε: «Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα προσκομίσει για άμεσο έλεγχο στην υπηρεσία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και να τα παραδώσει και στον αρμόδιο Υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη. Να επαναλάβω ότι οι ΑΝΕΛ θέλουν διαφάνεια και όχι σκιές, πόσω μάλλον στο εσωτερικό τους. Δίνουν ανελέητο αγώνα εναντίον όσων τους λασπολογούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποδέχονται την συγκάλυψη και ότι αν χρειαστεί δεν παίρνουν τις αυτονόητες προβλεπόμενες αποφάσεις τους».
Παραδέχτηκε ο Χαϊκάλης την offshore στην Κύπρο
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο τέως υφυπουργός Εργασίας, Παύλος Χαϊκάλης, παραδέχτηκε ότι έχει offshore εταιρεία στην Κύπρο.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο Παύλος Χαϊκάλης ανέφερε πως δεν δήλωσε την εταιρεία – η οποία ονομάζεται Metrofin Limited και ιδρύθηκε το 2008 με μετοχικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ – στο «πόθεν έσχες» επειδή δεν είχε κέρδη από αυτήν.
«Δεν πρόκειται για offshore εταιρεία, αλλά μια εταιρεία που διασφαλίζει τα πνευματικά μου δικαιώματα για κινηματογραφικές και θεατρικές εργασίες που παίζονταν στην Κύπρο, όταν ασκούσα το επάγγελμα του ηθοποιού. Δεν υπάρχουν αδήλωτα εισοδήματα από αυτήν την εταιρεία, η οποία ουσιαστικά από το 2011 είναι ανενεργή», τόνισε χαρακτηριστικά.