MENU

ΔΝΤ, ΟΗΕ, BIS, CITIBANK… Όλοι Προειδοποιούν πως Έρχεται Μεγάλη Οικονομική Κρίση

Βρισκόμαστε στη μέση της μεγαλύτερης φούσκας χρέους που ο κόσμος έχει δει ποτέ…Οι προειδοποιήσεις γίνονται όλο και πιο δυνατά. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Ο MICHAEL SNYDER Αποκαλύπτει και Προειδοποιεί: Εδώ και μήνες έχω τεκμηριώσει πώς το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι απολύτως έτοιμο, για μια κρίση, και τώρα μερικά από τα πιο σημαντικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε ολόκληρο τον κόσμο προειδοποιούν για το ίδιο ακριβώς πράγμα. Το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι η «επικίνδυνα υπερβολική μόχλευση» στην οποία έχουμε γίνει μάρτυρες «απειλεί να εξαπολύσει ένα κύμα defaults» σε όλη την υδρόγειο …
«Οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες ρισκάρουν να ρίξουν τον κόσμο σε μια νέα οικονομική κρίση», προειδοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε, και ζήτησε χρόνο για ένα μεγάλο εταιρικό χρέος στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
Οι Νεοαναπτυσσόμενες στην Αγορά Εταιρείες έχουν υπερδανειστεί πάνω από $ 3.000 δισεκατομμύρια κατά την τελευταία δεκαετία, γεγονός που αντικατοπτρίζει τον τετραπλασιασμό του χρέους του ιδιωτικού τομέα μεταξύ 2004 και 2014, όπως διαπιστώνει η Έκθεση Παγκόσμιας Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας του ΔΝΤ.
Αυτή η επικίνδυνη υπερ-μόχλευση τώρα απειλεί να εξαπολύσει ένα κύμα «χρεοκοπιών» που θα θέσει σε κίνδυνο την ήδη αδύναμη παγκόσμια οικονομία, αναφέρουν τα ευρήματα από το πόρισμα της διπλής έκθεσης του ΔΝΤ.
Το ΔΝΤ στην πραγματικότητα λέει την αλήθεια σε αυτή την περίπτωση. Είμαστε στη μέση της μεγαλύτερης φούσκας χρέους που ο κόσμος έχει δει ποτέ, και που αποτελεί μνημειακή απειλή για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Αλλά ακόμα κι αν ξέρουμε για αυτήν την απειλή, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι ‘αυτό σε αυτό το σημείο ή να σταματήσουμε ό, τι πρόκειται να συμβεί.
Η Τράπεζα της Αγγλίας, ο ΟΗΕ και η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών έχουν εκδόσει όλες παρόμοιες δυσοίωνες προειδοποιήσεις. Όλοι τους φοβούνται ότι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι έτοιμο, για μια μεγάλη κρίση.
Ο Οικονομολόγος της Citigroup, Willem Buiter, πιστεύει επίσης ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι στον ορίζοντα. Στην πραγματικότητα, ο ίδιος δημοσίως προειδοποιεί για μια «παγκόσμια ύφεση» το 2016 …
Αλλά κάτι άλλο συνέβη μόλις χθες που είναι επίσης εξαιρετικά ανησυχητικό. Μόλις δύο εβδομάδες πριν, είχα προειδοποιήσει ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η Deutsche Bank, ήταν στα πρόθυρα μαζικού πρόβληματος. Λοιπόν, την Τετάρτη η τράπεζα ανακοίνωσε ζημία άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο του 2015 …

hellasforce