MENU

Η Κίνα γεμίζει τους Ωκεανούς – και όχι μόνο – με πυρηνικά υποβρύχια

Το Ινστιτούτο Άμυνας και Τεχνολογίας των ΗΠΑ, παρέδωσε πριν λίγες εβδομάδες μια απόρρητη έκθεση, στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα


  με την οποία στην Κίνα, τους τελευταίους μήνες παρατηρείτε έντονη δραστηριότητά στην κατασκευή υποβρυχίων. Υποβρύχια τα οποία με το που ολοκληρώνονται οι δοκιμές (σε 4 εβδομάδες) αμέσως τα αμερικανάκια τα «χάνουν».


Το πρόβλημα που έχουν οι Αμερικανοί είναι διττό. Καταρχήν κατασκευάζονται ταυτόχρονα τόσο συμβατικά, όσο και πυρηνικά. Δεύτερον είναι εφοδιασμένα με συστήματα για διαβίωση πολλών μηνών κάτω από το νερό.
Το Ινστιτούτο υπολογίζει ότι μόνο για υποβρύχια διατίθεται το αστονομικό ποσό των 2 δις δολαρίων ανά μήνα.
Σύμφωνα με την έκθεση η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη την απειλή των υποβρυχίων αυτών, αφού είναι όλα εφοδιασμένα με διηπειρωτικούς πυραύλους και θα μπορούσαν να βρίσκονται ακόμα και μέσα στα αμερικανικά λιμάνια.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι στην έκθεση γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο πολύ χαμηλό κόστος κατασκευής των υποβρυχίων, σε σχέση με τα αμερικανικά ή τα γερμανικά, καθώς και στον εξοπλισμό τους, που είναι 100% κινεζικής επινόησης και κατασκευής, ενώ δεν έχουν ακόμα εντοπισθεί τα εργαστήρια μελέτης και κατασκευής των ηλεκτρονικών συστημάτων των υποβρυχίων.
He further
http://katohika.gr/