MENU

Βρετανία: Κρεμάστηκε 15χρονη γιατί υπέφερε από αλλεργική αντίδραση στο WiFi του σχολείου

Οι εξοντωτικοί πονοκέφαλοι και τα προβλήματα που της προκαλούσε το WiFi οδήγησαν μια 15χρονη στην αυτοκτονία.
Βρέθηκε κρεμασμένη σε δέντρο κοντά στο σπίτι της

Τα συμπτώματα της Jenny Fry, προκλήθηκαν επειδή ήταν αλλεργική στο WiFi που διέθετε το σχολείο στο οποίο φοιτούσε, τα οποία είχαν επιδεινωθεί. Βρέθηκε κρεμασμένη από δέντρο στο δάσος Brooke στις 11 Ιουνίου.

Chipping-Norton-SchoolΝωρίτερα την ίδια μέρα είχε στείλει μήνυμα σε έναν φίλο να του πει πως δεν θα πήγαινε σχολείο. Η μητέρα της Debra και ο πατέρας της Charles Newman είπαν κατά την ακροαματική διαδικασία πως η κόρη τους αρρώστησε εξαιτίας του WiFi. Στο σπίτι τους το είχαν αφαιρέσει, αλλά συνέχιζε να χρησιμοποιείται στο σχολείο της, το Chipping Norton School, στο Oxon.

Η ανήλικη, όπως είπε η μητέρα της, είχε αρχίσει να εμφανίζει συμπτώματα του EHS από τον Νοέμβριο του 2012. “Αρρώσταινε και μαζί της αρρώσταινα και εγώ. Έκανα μια έρευνα και βρήκα πόσο επικίνδυνο είναι το WiFi και το βγάλαμε από το σπίτι. Τόσο η Jenny όσο και εγώ ήμασταν καλά σπίτι, αλλά η Jenny συνέχισε να μη νιώθει καλά σε συγκεκριμένα σημεία του σχολείου. Έπαιρνε πολλές τιμωρίες όχι επειδή έκανε φασαρία στην τάξη αλλά επειδή έβγαινε από την τάξη για να μπορέσει να βρει μια θέση όπου θα είναι σε θέση να διαβάσει. Έπαιρνε πολύ σοβαρά τα μαθήματά της.


Όταν ενημέρωσα τον διευθυντή του σχολείου Simon Duffy, μου απάντησε πως υπήρχαν εξίσου αντίστοιχα στοιχεία για το ότι το WiFi είναι ασφαλές. Είχα έντονη αντιπαράθεση με τους καθηγητές. Τους έλεγα ότι η Jenny είναι αλλεργική στο WiFi και πως δεν είχε νόημα να της βάζουν τιμωρία επειδή έψαχνε μια αίθουσα που να αισθάνεται καλά. Το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να της επιτρέπουν να πηγαίνει σε αίθουσες που νιώθει καλά και μπορεί να επικεντρωθεί αλλά δεν το πήραν σοβαρά. Δεν πιστεύω πως η Jenny ήθελε να αυτοκτονήσει. Απλά αγχωνόταν στο σχολείο. Δεν πήγαινε σε γιατρό αλλά έβλεπε έναν σύμβουλο στο σχολείο που τη βοηθούσε. Δεν είχε εκφράσει ποτέ αυτοκτονικές σκέψεις. Πιστεύω πως ήταν μια κραυγή για βοήθεια”.

Οι γονείς της Jenny αγωνίζονται τώρα για την αφαίρεση του WiFi από παιδικούς σταθμούς και σχολεία, ενώ καλούν την κυβέρνηση να εξετάσει το EHS. “Θα συνεχίσω την καμπάνια επισήμανσης των κινδύνων από το WiFi. Δεν είμαι εναντίον της τεχνολογίας αλλά αισθάνομαι ότι τα σχολεία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ορισμένα παιδιά είναι ευαίσθητα. Είμαι ευτυχισμένη που είχα μαζί μου ένα κινητό όταν βρήκα την Jenny για να καλέσω σε βοήθεια”.

Η αστυνομία ανέφερε σε δήλωσή της πως η Jenny έστειλε μήνυμα σε μια φίλη της, στο οποίο έκανε γνωστές τις προθέσεις της. Δεν είχε το κινητό της μαζί. Ο ιατροδικαστής του Oxfordshire Darren Salter δεν μπόρεσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ήταν μια δυνατή κραυγή για βοήθεια. Δεν υπήρχαν, όπως ανέφερε, αρκετές αποδείξεις που να υποδηλώνουν ότι σκόπευε να αυτοκτονήσει.
Γέμισε η Ελλάδα με ελεύθερο wifi στα χρόνια του μνημονίου!

Επίσης γέμισε με αντένες κινητής τηλεφωνίας. Και επίσης γέμισε με ανθρώπους που παραπονιούνται ότι έχουν όλα αυτά τα συμπτώματα. Αλλά όταν επιχειρήσαμε να μαζέψουμε υπογραφές για να μην μπει το ελεύθερο wifi την εποχή Σαμαρά, πήραμε πόρτα! Με το ζόρι 400 υπογραφές, όλοι θέλουν να ακτινοβολούνται τσάμπα!

Και φυσικά, αυτοί που αναλαμβάνουν να το τοποθετήσουν -έτσι έγινε και στο Βόλο- διαβεβαιώνουν ότι είναι “σε ασφαλή επίπεδα”. Ποια είναι αυτά; Υπάρχει τρόπος να αποδείξεις ο καρκίνος από που σου ήρθε;

Το γεγονός είναι ένα: Κάποιοι έχουν ευαισθησία και νιώθουν την ακτινοβολία στο λεπτό νευρικό τους σύστημα κι άλλοι όχι. Η βλάβη είναι ίδια και στις δύο περιπτώσεις!