MENU

ΚΡΑΧ 7,9% – ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ #skouries

Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου.Μια ζωή ο Έλληνας ήθελε να γίνει ευρωπαίος. Έτσι απώλεσε το ελληνορθόδοξο πνεύμα του και απέκτησε το πνεύμα του δυτικού ανθρώπου.
Έκτοτε ασχολείται το πνεύμα του με τις περικοπές μισθών, συντάξεων, αναπηρικών επιδομάτων, φόρους, φόρους, φόρους, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών, εξανέμιση αποθεματικών των ταμείων, capital control, ανεργία, ύφεση ανάπτυξης, υπερδανεισμό, απανωτά μνημόνια. 

Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν, δεκάδες χιλιάδες μεταφέρονται στη Βουλγαρία, οι Έλληνες καταθέτες έστειλαν τα χρήματά τους στις τράπεζες των ευρωπαϊκών χωρών, λόγω οικονομικού αδιεξόδου χιλιάδες αυτοκτονούν, τα σπίτια εκατοντάδων χιλιάδων κινδυνεύουν από πλειστηριασμό, άλλοι ήδη κοιμούνται στα παγκάκια, άλλοι ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή και άλλοι οικονομούνται στα συσσίτια…
Κατά χιλιάδες οι Έλληνες μεταναστεύουν στις χώρες της Ευρώπης, ενώ στην Ελλάδα έρχονται εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες από την ανατολή, και οι ευρωπαίοι ανακοινώνουν ότι θα μεταφέρουν τα ευρωπαϊκά σύνορα σε Σκόπια, Αλβανία, Βουλγαρία. 

Έτσι οι Έλληνες ετοιμάζουν πλέον αυτοί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σήμερα είχαμε ΚΡΑΧ στο χρηματιστήριο Αθηνών, έπεσε 7,9%, εξανεμίστηκαν μετοχές, περιουσίες επιχειρήσεων, οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες είχαν πτώση 44%, εκτινάχθηκαν τα spreads,… και έπεται το ΚΡΑΧ του κράτους και των πολιτών (ευτυχώς όμως, παρ’όλα τα προαναφερθέντα δεινά, ο χρυσός ανέβηκε, για να μην έχει πρόβλημα η Eldorado). 

Έκτοτε ο Έλληνας ως ευρωπαίος πλέον αλλάζει πιο συχνά κυβέρνηση παρά ρούχα. Ο Έλληνας «πήγε στην Ευρώπη για λεφτά και βγήκε χρεωμένος» και το μόνο που δεν θέλει, είναι να βγει από το κλαμπ των ευρωπαίων εταίρων του στυγνών τοκογλύφων δανειστών ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ, ακόμα και της ζωής του και της αξιοπρέπειάς του, θέλει να μείνει μέσα στο ευρώ και δεν έχει σημασία αν δεν του άφησαν ούτε ένα λεπτό.  Εγώ παπάς είμαι, τι να πω και ποιος να με ακούσει. 

Ο Αποστολάκης φρονώ ότι τα λέει πολύ καλά. Ακούστε τον.

vasilinos. wordpress