MENU

Ναυμαχία της κανονιοφόρου «Κραταιός» με τουρκικά πολεμικά στις Οινούσσες! ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑ ΨΑΡΑ! - Απεμπλοκή με υποχώρηση των Τούρκων

Δεν έχουν τελειωμό οι σοβαρότατες τουρκικές προκλήσεις αφού κυριολεκτικά δεν προλαβαίνουμε να τις καταγράψουμε:
 Πριν από λίγο ναυμαχία σημειώθηκε μεταξύ σκάφους της τουρκικής Ακτοφυλακής και της κανονιοφόρου «Κραταιός» του Πολεμικού Ναυτικού που παρενέβη προκειμένου εμποδίσει την σύλληψη ενός Έλληνα ψαρά! 

 Το πρωτοφανές αυτό περιττικό ξεκίνησε περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι όταν σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής προσέγγισε το ελληνικό αλιευτικό που ψάρευε μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, πολύ κοντά στις Οινούσσες. 

 Οι Τούρκοι συνεχίζοντας την πάγια τακτική των τελευταίων ημερών αμφισβήτησης της ελληνικότητας των Οινουσσών έστειλαν σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής να ζητήσει από τον Έλληνα ψαρά να φύγει από την περιοχή με το γνωστό και θρασύτατο επιχείρημα ότι βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα. 

Όταν ο Έλληνας ψαράς αρνήθηκε να απομακρυνθεί και ορθώς διότι βρίσκεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα τότε το πλήρωμα της τουρκικού σκάφους απείλησε να συλλάβει τον Έλληνα ψαρά! 

 Το Λιμενικό δεν αρκούσε όμως για να επιβληθεί στην περιοχή καθώς οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν από συστάσεις αλλά και επειδή τα σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής είναι περισσότερο πολεμικά πλοία παρά απλές... βάρκες και έτσι αποφασίστηκε να κινηθεί προς την περιοχή πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και συγκεκριμένα η κανονιοφόρος «Κραταιός» η οποία και κάλεσε το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να απομακρυνθεί. 

 Το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής αρνούνταν να αποχωρήσει αλλά έπειτα από αντιπαραθέσεις που διήρκεσαν μέχρι τις 16:00 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Σημειώνεται ότι στην αρχή υπήρχαν συγκεχυμένες πληροφορίες ως προς την ταυτότητα της κανονιοφόρου η οποία θεωρήθηκε ότι ήταν η «Αήτητος»
 Είναι η πρώτη φορά που η Αθήνα αναγκάστηκε να απαντήσει στην πρόκληση των Τούρκων με μεγαλύτερη δυνατότητα αποτροπής. Δηλαδή δεν αρκούσε πλέον το Λιμενικό και χρειάστηκε να επέμβει το ΠΝ.

www.pronews.gr