MENU

Τρόμος στο Μαξίμου από τις Δημοσκοπήσεις. 9 στους 10 Έλληνες δυσαρεστημένοι. Διώχνουν υπουργούς που έβαλαν τις υπογραφές τους στη διάλυση του ασφαλιστικού και των εργασιακών, στη βαριά φορολογία και φέρνουν στην κυβέρνηση τα φαντάσματα του ΠΑΣΟΚ.Θέλυν να πολώσουν την Ελληνική κοινωνία!

Σε κατάσταση πανικού ετοιμάζουν αλλαγές στον εκλογικό νόμο και ταυτόχρονα πυροδοτούν την πόλωση στη βάση της ελληνικής κοινωνίας
με δημόσιες δηλώσεις προκειμένου να επιτύχουν συσπείρωση της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ


Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. μετά τις τελευταίες έρευνες κοινής γνώμης που δίνουν πολύ χαμηλά ποσοστά στην Κουμουνδούρου και ταυτόχρονα ανεβάζουν πολυ υψηλά την απογοήτευση και την οργή της κοινής γνώμης.


Η τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ έχει ταρακουνήσει τους επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα και τούτο διότι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως το ίδιο κλίμα επικρατεί και στη «δεξαμενή» του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς 7 στους 10 ψηφοφόρους της αριστερής παράταξης δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση που εξέλεξαν.

Για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι διαβουλεύσεις καθυστέρησαν με αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα και το 41% εκτιμά ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο τελευταίο Eurogroup είναι αρνητικές για την Ελλάδα.

Απαισιοδοξία επικρατεί και σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, αφού το 74% προβλέπει ότι η κατάσταση των νοικοκυριών θα χειροτερεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Μέσα σε αυτό το αρνητικό κλίμα η κυβέρνηση επιχειρεί να ανατρέψει το σε βάρος της κλίμα με τρεις κινήσεις τακτικισμού:

- Ετοιμάζει εκλογικό νόμο που να μην επιτρέπει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβερνήσεων αυτοδυναμίας.

- Διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία ότι το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. θα εξαντλήσει την τετραετία. Μάλιστα ο κ. Νίκος Παππάς με συνέντευξή του σε Κυριακάτικη εφημερίδα έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για... οκταετία!

- Επιχειρεί την δημιουργία τεχνητής πόλωσης στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας με δηλώσεις ταξικού μίσους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δηλώσεις του κ. Κυρίτση που επιμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τσακίσει στη φορολογία τους υποστηρικτές του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα αλλά και οι ενέργειες στις οποίες προσανατολίζεται ο κ. Νίκος Φίλης να καταργήσει τις εξετάσεις, την προσευχή και τα θρησκευτικά από τα ελληνικά σχολειά. Στα υπόγεια του Μαξίμου υποστηρίζουν ότι με την πόλωση θα επιτύχουν τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Λησμονούν όμως ότι με τέτοιες κινήσεις οδηγούμεθα σε επικίνδυνες ατραπούς και σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις.

- Ετοιμάζει ανασχηματισμό εντυπώσεων με δυο στόχους: την απομάκρυνση των υπουργών που έβαλαν τις υπογραφές τους στη διάλυση του ασφαλιστικού και των εργασιακών, στη βαριά φορολογία και την είσοδο στην κυβέρνηση Πασοκογενών στελεχών που θα έχουν την αποδοχή της κεντροαριστερής εκλογικής δεξαμενής.

-Ξαναφουντώνει το δήθεν πόλεμο με τη διαπλοκή, αναγγέλοντας συλλήψεις μεγαλοπαραγόντων τα ονόματα των οποίων φιγουράρων σε λίστες φοροφυγάδων.

Οι παραπάνω κινήσεις απελπισίας δεν φαίνεται να έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα αφού ακόμα κι αν η κυβέρνηση πάρει την πρώτη αξιολόγηση, η δεύτερη που έρχεται εν μέσω φθινοπώρου είναι ακόμα σκληρότερη και αφορά την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών.

Δυστυχώς η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αντι να παρουσιάσει κάποιο σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αναλώνεται σε λύσεις - πατέντες για την παραμονή της στην εξουσία.