MENU

Διαζύγιο για την Αθηνά: Ξαναχτυπά η «κατάρα» των Ωνάσηδων;

«Προφητική» η διαπίστωση της πρώην συντρόφου του Ντόντα: «Λυπάμαι την Αθηνά... Ποτέ δεν θα γνωρίσει την πραγματική αγάπη».
Τίτλοι τέλους μπαίνουν στο γάμο της Αθηνάς Ωνάση και του βραζιλιάνου ιππέα Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που επικαλούνται μαρτυρίες προσώπων του άμεσου περιβάλλοντος του ζευγαριού. Μετά από 11 χρόνια γάμου, η Αθηνά Ωνάση φέρεται να μην αντέχει άλλο απιστίες του συζύγου της, ενώ κατά πληροφορίες, υποφέρει από κατάθλιψη.

Είναι η «κατάρα των Ωνάσηδων» που ξαναχτυπά; Μια ζωή που θα μπορούσε να είναι «σαν παραμύθι» H γέννηση της Αθηνάς Ωνάση στο Παρίσι, τον Ιανουάριο του 1985, ήταν ίσως η μοναδική πραγματικά ευτυχισμένη στιγμή για τη μητέρα της, Χριστίνα Ωνάση, τη μοναχοκόρη του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση.

Ωστόσο, η ζωή όπως φαίνεται δεν είναι τόσο γενναιόδωρη για την 31 ετών σήμερα Αθηνά, αφού παρά το γεγονός ότι κολυμπάει στα πλούτη, πολύ μικρή έχασε τη μητέρα της και λίγο μετά την ενηλικίωσή της αποξενώθηκε ουσιαστικά από τον πατέρα της, Τιερί Ρουσέλ, όταν εκείνος εναντιώθηκε στην απόφαση της κόρης του να παντρευτεί (το 2005) τον κατά 12 χρόνια μεγαλύτερό της βραζιλιάνο ιππέα Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο.

Η απόφαση της Αθηνάς να παντρευτεί τον συναθλητή της με τον οποίο ήταν τρελά ερωτευμένη οδήγησε μεταξύ άλλων και σε πολύχρονη δικαστική μάχη με τον πατέρα της, από τον οποίο διεκδίκησε τη διαχείριση της τεράστιας περιουσίας που είχε κληρονομήσει από τη μητέρα της. Η διαμάχη αυτή έληξε εξωδικαστικά.


Στα 31 της η Αθηνά Ωνάση -με δική της αίτηση πήρε το όνομα της μητέρας της, αντί του πατρικού της Ρουσέλ- έχει ζήσει μια σειρά από τραγωδίες. Οπως όλα δείχνουν είναι αντιμέτωπη με ακόμη μία: αυτή του διαζυγίου από τον 43χρονο σήμερα «Ντόντα». 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου το ζευγάρι φέρεται να έχει αποφασίσει ήδη να προχωρήσει στη λύση του γάμου του, με την Αθηνά να περιγράφεται ως ράκος και με κατάθλιψη. 
Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα θέλουν την βαθύπλουτη κληρονόμο να έχει διαπιστώσει με τα μάτια της απιστίες του συζύγου της. Ο Ντόντα, άλλωστε, όταν βρέθηκε στο πλευρό της Αθηνάς, ήταν ήδη γνωστός ως play boy και είχε μάλιστα αποκτήσει ένα κοριτσάκι εκτός γάμου με το μοντέλο από τη Βραζιλία Σιμπέλ Ντόρσα.

Το 2011 μία ακόμη τραγωδία θα χτυπούσε την πόρτα της Αθηνάς Ωνάση. Ηταν 27 Απριλίου όταν η Σιμπέλ Ντόρσα έβαλε τέλος στη ζωή της βουτώντας στο κενό από το διαμέρισμά της στο Σάο Πάολο. 

Η Αθηνά είχε αναλάβει ήδη τη φροντίδα τόσο της Βίβιαν, κόρης του Ντόντα με τη Ντόρσα, όσο και του αγοριού που είχε αποκτήσει το μοντέλο από προηγούμενη σχέση. Ομως, η αυτοκτονία ξύπνησε τις μνήμες και αναβίωσε την περίφημη «κατάρα των Ωνάσηδων»: Η γιαγιά της Αθηνάς Τίνα Λιβανού, είχε βρεθεί νεκρή από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών στο διαμέρισμά της στο Παρίσι, ενώ η μητέρα της Χριστίνα εντοπίστηκε νεκρή σε μια μπανιέρα στο Μπουένος Άιρες κάτω από περίεργες συνθήκες.

Η Σιμπέλ Ντόρσα όμως, πριν βουτήξει στο κενό, είχε αφήσει πίσω της ένα μακροσκελές γράμμα με το οποίο επιχειρούσε να εξηγήσει στα παιδιά της τους λόγους που την είχαν οδηγήσει στην απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή της και ταυτόχρονα καταλόγισε στον Ντόντα την ευθύνη για την ψυχολογική της κατάσταση.

Η αναφορά της στην Αθηνά με δεδομένες σήμερα τις πληροφορίες περί επικείμενου διαζυγίου, προκαλούν ανατριχίλα και φαντάζει «προφητική»: «Ντόντα, ελπίζω μια μέρα να σε συγχωρήσει ο Θεός γι’ αυτό που μου έκανες... Λυπάμαι την Αθηνά...

Ποτέ δεν θα γνωρίσει την πραγματική αγάπη». Η Σιμπέλ Ντόρσα ή αλλιώς «Σίντι Κρόφορντ» της Βραζιλίας δεν είχε επ' ουδενί δεχθεί ότι ο Ντόντα την είχε εγκαταλείψει για ένα «ασχημόπαπο», όπως η Αθηνά Ωνάση και έτσι, σε πάμπολλες συνεντεύξεις της είχε υποστηρίξει ότι: «Με παράτησε για τα λεφτά της. Πάντα μου έλεγε ότι την έβρισκε χοντρή και άσχημη».
Η σύγκριση με την εντυπωσιακή Βραζιλιάνα θα πρέπει να ήταν, ούτως ή άλλως, επώδυνη για την Αθηνά και η σχέση του Ντόντα μαζί της μια διαρκής υπενθύμιση ότι εκείνη ήταν λιγότερο όμορφη. Σταδιακά, τα μαλλιά της Αθηνάς άρχισαν να ξανθαίνουν.
Στα 18 της,εθεάθη στο πλευρό του Ντόντα να βγαίνει από την κλινική όπου χειρουργούσε ο διάσημος βραζιλιάνος πλαστικός χειρουργός, Ρικάρντο Λέμος, έχοντας μόλις υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση στην κοιλιά και στα οπίσθια – όπως τουλάχιστον διέρρευσε –, οπότε ο μέλλων σύζυγός της θεωρήθηκε υπεύθυνος για την απόφασή της να προχωρήσει στις αισθητικές επεμβάσεις.

Η Αθηνά μισούσε πάντοτε τις κοσμικότητες και οι δημόσιες εμφανίσεις της ήταν σχεδόν αποκλειστικά σε ιππικούς αγώνες και κατά κανόνα στο πλευρό του συζύγου της. Ταυτόχρονα ζούσε μια ήρεμη οικογενειακή ζωή, μεγαλώνοντας την κόρη του συζύγου της και τον αδελφό του κοριτσιού. Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων του περιβάλλοντός της η Αθηνά έχει ιδιαίτερα στενή σχέση με τη 16χρονη σήμερα Βιβιάν, μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα και κατά ένα τρόπο ζει τη μητρότητα μέσα τα δύο παιδιά της Σιμπέλ Ντόρσα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους λόγους που οδηγούν στο τέλος του γάμου της Αθηνάς είναι το γεγονός ότι αν και έχουν περάσει έντεκα χρόνια δεν έχει αποκτήσει παιδιά.

Σε αντίθεση με τον Ντόντα που αγαπά τη χλιδή, την πολυτέλεια και δεν διστάζει να ξοδεύει, ειδικά για την μεγάλη του αγάπη, τα άλογα, η Αθηνά είναι μια απλή κοπέλα που δεν φημίζεται για την αδυναμία της στα λούσα.

Ο γάμος της, όμως, με τον Ντόντα τελέστηκε με τη χλιδή που θα άρμοζε σε μια Ωνάση. Στις 3 Δεκεμβρίου του 2005, στο Ιδρυμα Μαρίας Λουίζας-Οσκαρ Αμερικάνο (Maria Luisa & Oscar Americano Foundation), στην αριστοκρατική περιοχή Μορούμπι του Σάο Πάολο, χίλια μπουκάλια σαμπάνια τοποθετήθηκαν στον πάγο προκειμένου να πιουν στην υγειά του ζεύγους οι περίπου 750 καλεσμένοι του.
 Καθώς οι 450 φύλακες ασφαλείας επαγρυπνούσαν και οι παπαράτσι πάσχιζαν μέσα από ένα ελικόπτερο να ξεκλέψουν ένα πολύτιμο ενσταντανέ, η πανευτυχής Αθηνά, με το στράπλες Valentino νυφικό της και την πεντάχρονη Βιβιάν ως παρανυφάκι, παντρευόταν τον άνδρα της ζωής της.

Η Αθηνά έμαθε με ευκολία τα πορτογαλικά και πρόσθεσε άλλη μία γλώσσα, πέρα από τα γαλλικά, τα αγγλικά και τα σουηδικά, στο βιογραφικό της. Ετσι, είναι πλέον πολύγλωσση, όπως ήταν η μητέρα της και ο παππούς της. Στη Βραζιλία έγινε ιδιαίτερα συμπαθής όταν καθιέρωσε, το 2007, τους ιππικούς αγώνες «The Athina Onassis International Show» στο Σάο Πάολο, με τον Ντόντα να τελεί χρέη προέδρου της οργανωτικής επιτροπής. Παρ’ όλα αυτά, το ζευγάρι έχει επιλέξει να ζει στην Αμβέρσα και όχι στο Σάο Πάολο, όπου είχαν αρχικά εγκατασταθεί μετά τον γάμο τους.

Η Αθηνά Ωνάση έχει και ελληνικό διαβατήριο από τη γέννησή της, αφού η μητέρα της Χριστίνα τη δήλωσε και στο ληξιαρχείο της Αθήνας. Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια οι φήμες ήθελαν την Αθηνά, αλλά και τον Ντόντα να διεκδικούν θέση στην ελληνική ολυμπιακή ομάδα ιππασίας. Οι φήμες ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ.

Η απόφαση της χρυσής κληρονόμου, όμως, να πουλήσει το Σκορπιό, το νησί του παππού της, απέναντι από τη Λευκάδα προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στην Ελλάδα, αφού η Αθηνά, έδειχνε με έναν ακόμη τρόπο ότι έκοβε τις γέφυρές της με τον τόπο της οικογένειάς της. Το 2013, παρά τα εμπόδια που έβαζε ο ίδιος ο Αριστοτέλης Ωνάσης με τη διαθήκη του στην πώληση του παράδεισου επί γης που είχε δημιουργήσει, η Αθηνά πούλησε το Σκορπιό στον Ρώσο μεγιστάνα Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ. 

Αργότερα, δημοσιεύματα την ήθελαν να έχει κάνει δεύτερες σκέψεις και να έχει μετανιώσει για το γεγονός ότι πούλησε τη γη όπου βρίσκονται οι τάφοι των προγόνων της, αλλά ήδη ο Σκορπιός ζει νέες ημέρες δόξας με τα χλιδάτα πάρτι της κόρης του ρώσου μεγιστάνα Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα.