MENU

Αὐτοεκπληρούμενες νεοταξίτικες προφητεῖες

Το διμηνιαίο περιοδικό Foreign Affairs αποτελεί το επίσημο βήμα του CFR ( Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων)
που είναι το ανώτατο επιτελικό όργανο της νέας τάξεως με θεσμικό μεν ρολό αυτόν του συμβούλου του εκάστου πρόεδρου της Αμερικής, αλλά με ουσιαστικό ρολό της εκπόνηση γραμμής προς όλα τα κατώτερα όργανα. 

Υπό την αιγίδα του Ιδρύματος μελετών Rockefeller έχει ως μέλη του τους πιο σημαίνοντες πολιτικούς όλων των κόμματων, προέδρους, υπουργούς εξωτερικών, τραπεζίτες, χρηματιστές, διευθυντές ΜΜΕ καθώς επίσης και πάνω από 200 πολυεθνικές, συμπεριλαμβανομένων όλων των μεγάλων τραπεζών, πετρελαϊκών, φαρμακευτικών κλπ βιομηχανιών.

Πιο κάτω μερικά αποσπάσματα από αναλύσεις που είδαν το φως στις σελίδες του από την δεκαετία του 70 και του 80 που περιγράφουν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που ζούμε σήμερα.

Στο διάγραμμα οι δεσμοί επιρροής του CFR επάνω σε μια πλειάδα από ιδρύματα και think tanks, συμπεριλαμβανομένου και του Brookings όπου εκκλήθη να παρουσιασθεί, πριν προωθηθεί στην εξουσία, ο Τζίφρας.

«Κοντολογίς, ο οίκος της παγκόσμιας τάξεως θα πρέπει να χτισθεί από τα κάτω προς τα επάνω… Το να προκαλέσουμε το τέλος της εθνικής κυριαρχίας, διαβρώνοντάς την κομμάτι κομμάτι, θα επιτύχει πολλά περισσότερα από μια κατά μέτωπον επίθεση»
Richard Gardner, στο Foreign Affairs, Απρίλιος 1974

«Προτείνω ένα ριζικά διαφορετικό σχήμα για τον επόμενο αιώνα, την δημιουργία ενός κοινού νομίσματος για όλες τις βιομηχανικές δημοκρατίες, με κοινή νομισματική πολιτική και κοινή κεντρική τράπεζα που θα ρυθμίζει την νομισματική πολιτική. Πώς θα μπορούσαν ποτέ τα ανεξάρτητα κράτη να επιτύχουν κάτι τέτοιο; Θα πρέπει να παραδόσουν τον έλεγχο της νομισματικής πολίτικης σε ένα υπερεθνικό σώμα»
Richard Cooper, στο Foreign Affairs, Φθινόπωρο 1984

«Όλα πλέον είναι στην θέση τους επί τέλους, – μετά από 500 χρόνια – για να κτισθούμε έναν αληθινό «Νέο Κόσμο» στο δυτικό ημισφαίριο»
David Rockefeller, στο Wall street Journal, 1 Οκτώβριου 1993

Ἀνδρέας Κανελλίδης