MENU

EΦΙΑΛΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ: ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΒΙΖΑ ΓΙΑ 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Από όλες τις βλακώδεις, ιδιοτελείς συμφωνίες , που έκανε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με την Τουρκία,
 
τα ταξίδια χωρίς βίζα για 80 εκατομμύρια μουσουλμάνους Τούρκους βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

«Πρόκειται για ένα εφιάλτη” , δήλωσε ένας διπλωμάτης , που ασχολείται για να κάνει τη συμφωνία να δουλέψει.

Ανεξάρτητα από τους εφιάλτες , οι Βρυξέλλες ετοιμάζουν τις νομικές βάσεις για τα ταξίδια χωρίς βίζα για τους Τούρκους.

Οι Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα θα προτείνουν τα ταξίδια χωρίς βίζα στην Ευρώπη για 80 εκατομμύρια Τούρκους, αλλά δηλώνουν ότι η Άγκυρα πρέπει ακόμη να εκπληρώσει αρκετές προϋποθέσεις πολιτικά εκρηκτικών μεταρρυθμίσεων μέσα σε λίγες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της αναμόρφωσης νόμων κατά της τρομοκρατίας και των κανόνων χρηματοδότησης των κομμάτων.

Τα ενισχυμένα δικαιώματα ταξιδιού ήταν η κύρια επίπτωση για την Τουρκία από μία συμφωνία ορόσημο με την ΕΕ τον Μάρτιο, με την οποία η Άγκυρα βοήθησε δραματικά στην περικοπή των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, συμφωνώντας να πάρει πίσω όλους τους μετανάστες, που φτάνουν στα ελληνικά νησιά.


Την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει νομικά ότι οι Τούρκοι θα πρέπει να κάνουν βραχυπρόθεσμα ταξίδια χωρίς βίζα στη ζώνη Σένγκεν. Αλλά θα πρέπει να επισημάνω ότι μέχρι εννέα από τους 72 όρους επιλεξιμότητας , που απαιτούνται από την Τουρκία , παραμένουν ελλιπείς, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την πρόταση.

Το σκηνικό είναι τώρα προετοιμασμένο για μία αναμέτρηση πριν από τη λήξη της προθεσμίας του Ιουνίου για την άρση της βίζας, με εκτεταμένες συνέπειες για την μεταναστευτική κρίση ,για την εσωτερική πολιτική σε όλη την Ευρώπη και για τις μακροπρόθεσμες σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ.

Οι αποφάσεις για τα δικαιώματα βίζας για την Ουκρανία, τη Γεωργία και το Κοσσυφοπέδιο ορίστηκαν να ληφθούν ταυτόχρονα.

«Αυτό είναι ένας εφιάλτης” , είπε ένας διπλωμάτης που συμμετέχει στις συνομιλίες. Ένας άλλος Ευρωπαίος διπλωμάτης περιέγραψε τη συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ, λέγοντας ότι περιέχει » σπόρους αυτοκαταστροφής της «.

Είναι ένα στοίχημα , που κάποιοι ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ φοβούνται » ότι είναι ένα μεγάλο λάθος” και θα αποτύχει. «Αυτή η συμφωνία θα είναι μία τέλεια αφορμή για τους Ολλανδούς, Γάλλους και τους Γερμανούς για να την αποφύγουν, καθώς αντιμετωπίζουν μεγάλα εσωτερικά προβλήματα και πάσχουν από τύψεις διαπραγματευτή μετά τη συμφωνία της Τουρκίας», είπε ο αξιωματούχος. «Και το

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα δεχθεί μια ανάμεικτη πολιτική , οι Τούρκοι δεν θα είναι σε θέση να την περάσουν μέσα από αυτό.»

Κατάλληλοι όροι (με σειρά εμφάνισης)

Κύρια επίπτωση για την Τουρκία

Βραχυπρόθεσμα ταξίδια

Σκηνικό για αναμέτρηση

Εφιάλτης

Σπόροι αυτοκαταστροφής

Μεγάλο λάθος

Θα αποτύχει

Ανάμεικτη πολιτική

Ανάμεικτη πολιτική , σπόροι αυτοκαταστροφής και ο εφιάλτης είναι οι τρεις αγαπημένες περιγραφές μου.

Μία σίγουρη υπόθεση μπορεί να γίνει για τη «βραχυπρόθεσμη» ισχύ της συμφωνίας , με δεδομένα τα τεράστια μακροχρόνια προβλήματα που θα προκύψουν , αν η συμφωνία περάσει και γίνει πραγματικότητα .
ΠΗΓΗ http://www.zerohedge.com/news/2016-…

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Η συμφωνία θα περάσει αντίθετα από τις προβλέψεις, γιατί οι Ευρωπαίοι δεσμεύονται από τη στάση της Γερμανίας απέναντι στους πρόσφυγες.
Οι 7 απαιτήσεις από την Τουρκία, που απομένουν, θα καλυφθούν από την Τουρκία , έστω και μόνο στα χαρτιά.
Το κύριο επιχείρημα για την έγκριση της συμφωνίας στο ευρωκοινοβούλιο θα είναι ότι οι ταξιδιώτες από την Τουρκία μπορούν να φθάσουν μόνο αεροπορικά ή ακτοπλοικά στη ζώνη Schengen.
Aυτό φαίνεται καθαρά στο παρακάτω χάρτη.
Η Βουλγαρία και η Ρουμανία δεν ανήκουν ακόμα στη ζώνη Schengen και μπορούν να κάνουν επιπλέον ελέγχους σε ταξιδιώτες, που διέρχονται οδικά.


Η ΖΩΝΗ SCHENGEN ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΗ ΜΕ ΜΠΛΕ ΧΡΩΜΑ

Η λεπτομέρεια αυτή μπορεί να καθησυχάσει κάπως τους Ευρωπαίους, καθώς οι εισερχόμενοι στην ΕΕ Τούρκοι μάλλον θα είναι υψηλών εισοδημάτων και θα μπορούν να ελεγχθούν προληπτικά κατά την διάρκεια των κρατήσεων εισιτηρίων ή και του ταξιδιού τους.

Αυτή την στιγμή οι Τούρκοι δεν έχουν κάποιο λόγο να εγκαταλείψουν μαζικά την Τουρκία, εκτός ίσως από τους Τούρκους κουρδικής καταγωγής ή από τους Τούρκους με συγγενείς στη Γερμανία.

Αν περάσει η συμφωνία , τότε δεν θα υπάρχει λόγος για την ύπαρξη δύο Ελληνικών προξενείων στη Τουρκία, που θα κλείσουν.

Θα πρόκειται ίσως για τα προξενεία Ανδριανούπολης και Σμύρνης, που θα παρασύρουν στο κλείσιμο τα αντίστοιχα τουρκικά στην Κομοτηνή και τη Ρόδο.
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα ταξίδια χωρίς βίζα των Τούρκων θα δημιουργήσουν προβλήματα στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, καθώς οι έλεγχοι στα σύνορα τους θα πρέπει να ενταθούν, αν βέβαια η ΕΕ θέλει να προστατευθεί από ενδεχόμενη διέλευση τζιχαντιστών τρομοκρατών από την Τουρκία.

Οι εντατικοί έλεγχοι στη Βουλγαρία θα δημιουργήσουν τριβές, με την τουρκική μειονότητα της Βουλγαρίας να πρωτοστατεί σε προβοκάτσιες και σε εσωτερική αναταραχή.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σίγουρα προβλήματα με τους τούρκους “τουρίστες”, που θα πλημμυρίσουν σύντομα τα Ελληνικά νησιά.

Οι χώρες της Schengen θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ασφάλειας με εντατικές απελάσεις τούρκων υπηκόων, που ενδεχομένως θα εκφράζουν έντονη παραβατικότητα ή δεν θα έχουν εξασφαλισμένη διαμονή και θα επιδιώκουν να εργασθούν χωρίς σχετική άδεια στην ΕΕ.

Οι τριβές αυτές αναμένεται να αυξηθούν και από την αντίδραση ακροδεξιών κύκλων ή κινημάτων ενάντια στους μετανάστες.

Σε κάποιο σύντομο χρονικό σημείο , οι Ευρωπαίοι θα αντιληφθούν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ελέγξει αποτελεσματικά τις μεταναστευτικές ροές προς την ΕΕ και ότι αντίθετα κυκλώματα εντός της Τουρκίας θα “βαφτίζουν” ως τούρκους τους λαθρομετανάστες και θα τους προωθούν με αμοιβή χωρίς βίζα στην ΕΕ.

Το καθεστώς ταξιδιών στην ΕΕ χωρίς βίζα δεν θα διαρκέσει για πολύ και θα τερματισθεί απότομα, αν προκύψουν πολιτικές δολοφονίες αντιφρονούντων κούρδων στη Γερμανία και την Ολλανδία ή μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας (διακίνηση ναρκωτικών)

Η ΕΕ θα είναι πολύ τυχερή, αν μέχρι τότε τζιχαντιστές από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν δεν πραγματοποιήσουν πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις σε δημόσιους χώρους, όπως είδαμε πρόσφατα στη Κωνσταντινούπολη.

Το φαινόμενο του τρομοκράτη αυτοκτονίας θα εξαπλωθεί.

Οι τρομοκράτες θα προκαλούν θύματα σε “μη μουσουλμάνους ” και κάθε χτύπημα τους θα καλύπτεται δημοσιογραφικά με έντονο τρόπο.

Αυτή η δημοσιογραφική υπερβολή θα προκαλεί ακόμα περισσότερο τρόμο στο πληθυσμό, που δεν είναι συνηθισμένος σε συχνές και πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αλλά τα ταξίδια αυτά θα πλήξουν τελικά και την ίδια την Τουρκία, καθώς αναμένεται ο ντόπιος πληθυσμός να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και να αρχίσει τις άτυπες μεταφορές κεφαλαίων προς την ΕΕ, επιφέροντας πλήγμα στο ισοζύγιο πληρωμών της Τουρκίας και δημιουργώντας αστάθεια στο τουρκικό χρηματιστήριο και στις τράπεζες.

Το ταξίδι χωρίς βίζα στην ΕΕ ήταν εξαρχής μία πολύ κακή ιδέα και είναι άξιο απορίας γιατί η γερμανίδα καγκελλάριος το δέχθηκε ως αντάλλαγμα προς την Τουρκία.

Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι απέβλεπε στην εκμετάλλευση των άτυπων μεταφορών κεφαλαίων προς τις τράπεζες της από τούρκους υπηκόους, κυρίως με τη μορφή χρυσού και συναλλάγματος από διακίνηση ναρκωτικών και παράνομων συναλλαγών με τον ISIS.

Τα κεφάλαια αυτά δεν θα μπορούσαν να εισρεύσουν μέσω των τραπεζών της Τουρκίας,, καθώς δεν θα το επέτρεπε ούτε το τουρκικό καθεστώς, αλλά ούτε και το αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο , που έχει επιβληθεί και στις γερμανικές τράπεζες με σκοπό την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η βασική αρχή “Γνώριζε τον πελάτη σου” εφαρμόζεται καλύτερα, αν σε επισκεφθεί αυτοπροσώπως ο τούρκος “πελάτης” στην έδρα σου στη Γερμανία, έστω και χωρίς βίζα.

Η Γερμανία, όπως πάντα , κινείται με βάση το κέρδος και μάλλον θα είναι η πρώτη που θα πληρώσει ακριβά τις δοσοληψίες της με τους Τούρκους δουλέμπορους με βάση το σύστημα Χαβάλα…

ΠΗΓΗ http://kostasxan.blogspot.gr/2015/0…

Και μία σημαντική λεπτομέρεια:

H Tουρκία τιμολογεί τη δάθεση E-VISA για παραμονή για 90 ημέρες στην Τουρκία με το ποσό των 20,7ο δολαρίων Αμερικής, χωρίς κατά την διαδικασία να υποβάλλονται φωτογραφίες του ταξιδιώτη ή του διαβατηρίου του.

ΠΗΓΗ http://www.fethiyetimes.com/expat-z…

Επομένως η αποδοχή ταξιδιωτών από την Τουρκία χωρίς βίζα ισοδυναμεί στην ουσία με μία εύκολη πρόσκληση στην ΕΕ οποιουδήποτε πικραμένου τζιχαντιστή , με απώτερο σκοπό την ομαδική αναχώρηση του στη συνέχεια προς τον Παράδεισο, με παρέα κάμποσους Ευρωπαίους-θύματα…