MENU

Σεισμικά ρήγματα στο New Jersey αναβλύζουν μονοξείδιο του άνθρακα, Φόβοι για πολύ μεγάλο σεισμό, ιστορικά στοιχεία.

Από τρία σεισμικά ρήγματα στο New Jersey έχει αρχίσει να αναβλύζει μονοξείδιο του άνθρακα!
 Οι επιστήμονες κατέγραψαν ένα δορυφορικό μοντέλο χρησιμοποιώντας ανάλυση από το διάστημα που δείχνει τις εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρά μας και αντιστοιχεί εξαιρετικά καλά με τη θέση που έχουν τα σεισμικά ρήγματα στο Hopewell, Flemmington και το Chalfont. 
Μπορείτε να δείτε τα ζωντανά δορυφορικά δεδομένα, που δείχνουν τις εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα και την κατεύθυνση του ανέμου ΕΔΩ

Στην περιοχή έβρεχε για 12 περίπου ώρες οπότε και είναι αδύνατο το μονοξείδιο του άνθρακα να προέρχεται από κάποια πυρκαγιά. 

Μετά και από αυτό η κοινή λογική λέει ότι την Κυριακή 1 Μαΐου όπου έγινε και η μέτρηση αυτή, δεν υπάρχει...
σε λειτουργία και κάποια βαριά βιομηχανία και φυσικά, καμία σημαντική κυκλοφοριακή συμφόρηση που θα μπορούσαν επίσης να ευθύνονται για αυξημένη αυτή μέτρηση του μονοξειδίου του άνθρακα. Αυτό αυτόματα δημιουργεί την ερώτηση, από πού προέρχεται αυτό το μονοξείδιο του άνθρακα; Η απάντηση ίσος είναι από τα σεισμικά ρήγματα. 


 
Το New Jersey έχει τέσσερα κύρια σεισμογενή ρήγματα. Κατά τη σύγκριση της εικόνας στα δεξιά με την παραπάνω εικόνα, γίνεται αμέσως σαφές ότι οι εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα αντιστοιχούν στα σεισμικά ρήγματα. 

Πέραν τούτου όμως είναι γνωστό στην επιστημονική κοινότητα ότι, ανάλογα με τη σύνθεση του εδάφους υπήρξαν κάποιες (λίγες) περιπτώσεις όπου μονοξειδίου του άνθρακα άρχισε να έρχεται από το έδαφος περίπου μία ή δύο εβδομάδα πριν εκδηλωθεί σεισμός. 

Γνωστότερες παρόμοιες περιπτώσεις είναι στην Ινδία όπου οι ερευνητές ανακάλυψαν τη σύνδεση μεταξύ των εκπομπών CO και σεισμού με την ανάλυση των δορυφορικών τηλεπισκοπικών δεδομένων που συλλέγονται όλο το χρόνο, όταν ένας σεισμός μεγέθους 7,6 συγκλόνισε την Gujarat στην δυτική Ινδία πριν από 15 χρόνια σκοτώνοντας περίπου 20.000 ανθρώπους και καθιστώντας χιλιάδες άστεγους. 

Όπως και το το 2001 όταν και πάλι στο Gujarat εκδηλώθηκε σεισμός στις 26 Ιανουαρίου, στις 8.46 π.μ. IST και διήρκεσε για πάνω από 2 λεπτά! Το επίκεντρο ήταν περίπου 9 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του χωριού Chobari σε Bhachau Taluka της Κατς Περιφέρεια της Gujarat , Ινδία. Και τότε είχε παρατηρηθεί περίεργη έκλυση μονοξειδίου του άνθρακα από δορυφόρους της NASA μια εβδομάδα περίπου πριν τον σεισμό, αμέσως μετά τον σεισμό οι μετρήσεις αυτές σχεδόν εκμηδενίστηκαν.

Αυτό συνέβη και στην Κίνα

Κανένας άλλος σεισμός του 20ου αιώνα δεν ήταν πιο καταστροφικός από εκείνων στη πόλη Tangshan στη Βόρεια Κίνα στις 28 του Ιουλίου, 1976. Η Tangshan, μια ακμάζουσα βιομηχανική πόλη στην επαρχία Hebei βρίσκεται περίπου 95 μίλια ανατολικά και ελαφρώς νότια του Πεκίνου, και περίπου 280 μίλια νοτιοδυτικά του Haicheng (επαρχία Liaoning). Το Φεβρουάριο του 1975 είχε συμβεί ακόμα ένας καταστροφικός σεισμός.

Στις 28 Ιουλίου 1976 στις 19: 42: 53.8 UTC (τοπική ημερομηνία και ώρα: 28 Ιουλίου 1976, 3:42), σεισμός σημειώθηκε κοντά στην ακτή, στην Tangshan στην επαρχία Hebei της βορειοανατολικής Κίνα. Το επίκεντρό του ήταν σε 39.60 ° N 118,20 ° E, περίπου 140 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου.
 Το Μέγεθος της δόνησης αρχικά αναφέρονται ως 7,8, αργότερα όμως αναθεωρήθηκε MW 7,6 με εστιακό βάθος, μικρό από 15 χιλιόμετρα. Περισσότερο από το μισό μήνα νωρίτερα είχε υπάρξει μια σειρά από μη φυσιολογικά συμπτώματα που παρατηρούνται στις περιοχές της Πεκίνο, Tianjin, Tangshan, Bohai και Zhangjiakou. Με βάση αυτές τις ενδείξεις, το κράτος μέσο του Σεισμολογικού Γραφείου ορθώς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένας σημαντικός σεισμός θα μπορούσε να αναμένεται μεταξύ 22 Ιουλ 1976 και 5 Αυγούστου. 
Ωστόσο, τα πρόδρομα φαινόμενα διέφεραν από εκείνα άλλων σεισμών. Λόγω της διάσπαρτη κατανομή των σημάτων, δεν υπήρχε προσδιορισμός της θέσης που θα μπορούσε να χτυπήσει το φαινόμενο.
Ακριβώς πριν από το σεισμό, πολλά ασυνήθιστα φαινόμενα παρατηρήθηκαν στην άμεση περιοχή της Tangshan. 

Υπήρξαν παρατηρήσεις για μεγάλες διακυμάνσεις πλάτους της στάθμης των υπόγειων υδάτων και της παράξενης συμπεριφοράς ζώων. Στις 12 Ιουλίου αναφέρθηκε ότι μονοξείδιο του άνθρακα άρχισε να συγκεντρώνεται σε ένα κοντινό χωριό. Στις 25 και 26 Ιουλίου, αυτή η συγκέντρωση έγινε ακόμα πιο μεγάλη. 

Μέσα σε δευτερόλεπτα από το σεισμό, χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή είχαν παγιδευτεί σε συντρίμμια. ο πραγματική αριθμός των νεκρών από εκείνο το σεισμό δεν ήταν δυνατόν να καταμετρηθεί. Σύμφωνα με τις επίσημες κυβερνητικές πηγές ο σεισμός άφησε πίσω τους τουλάχιστο 242.769 ανθρώπους και 169.851 τραυματίες.

 Ωστόσο, με βάση την πυκνότητα του πληθυσμού και την έκταση της καταστροφής, οι αριθμοί αυτοί έχουν αμφισβητηθεί. Εκείνη την εποχή η Tangshan είχε 1,6 εκατομμύρια κατοίκους. Δεδομένου ότι ο σεισμός κατέστρεψε το ενενήντα τοις εκατό των κτιρίων κατοικιών της περιοχής, ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται ότι είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από ό, τι αναφέρθηκε δηλαδή 655.000 έως 779.000 ανθρώπους.