MENU

ΣΟΚ στις ΗΠΑ: Το Yellowstone βγάζει λάβα! Το σούπερ ηφαίστειο είναι ικανό να αλλάξει όλα τα δεδομένα στον πλανήτη

Του Γιώργου Παπαγεωργίου .Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα σούπερ ηφαίστειο
 κάτω από το εθνικό πάρκο Yellowstone. Το βράδυ όμως της 29ης Απριλίου έκανε την εμφάνιση του κάτι λαμπερό κάτω από το έδαφος και αυτό δεν ήταν τίποτε άλλο εκτός από λάβα! 

Το γεγονός ότι η λάβα ήταν αρκετά κοντά στην επιφάνεια ήταν αρκετό για να προκαλέσει τρόμο στους επιστήμονες και σε παρατηρητές! 

Η Εθνική Υπηρεσία Πάρκων (NPS)....
που διαχειρίζεται το Yellowstone προσφέρει την πρόσβαση στο σούπερ ηφαίστειο και μέσο Webcam όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

 Εμείς παρατηρώντας εδώ και καιρό την ηφαιστειακή δράση του σούπερ ηφαιστείου είχαμε βάλει ειδικό μπάνερ στο blog που μπορεί κάθε αναγνώστης μας να δει τους σεισμογράφους ολόκληρου του πάρκου. (Μπορείτε να δείτε το σχετικό μας θέμα από τις Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015 ΕΔΩ

Σήμερα παρατηρώντας την webcam που σας έχουμε δώσει πιο πάνω στις 6.30 τα ξημερώματα (1-5-2016) είδαμε και μόνοι μας καθαρά εστίες λάβας να βγαίνουν από σημείο όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στο στιγμιότυπο που αποθανατίσαμε. 




Το σίγουρο είναι ότι οι επιστήμονες είναι ανήσυχοι τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα μετά τον σεισμό στο Βανουάτου που κυριολεκτικά ταρακούνησε ολόκληρο τον πλανήτη όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό μας θέμα ΕΔΩ.