MENU

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΣΟΚ του Μουζάλα! “Παράνομο το 50% των μεταναστών στα hot spot και ανάμεσα τους μικρομαφίες …”

Ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας, δήλωσε από το βήμα της Βουλής πως το 50% από του 8.000 «πρόσφυγες» και μετανάστες που βρίσκονται στα hot spot των νησιών είναι παράνομοι.
«Είναι μετανάστες που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ μάλιστα ομολόγησε πως εντός των χώρων φιλοξενίας δρουν μικρομαφίες.

Σχετικά με τη διαδικασία για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου, υπογράμμισε πως επιτυγχανέται σταδιακά. Από 30 ημερησίων, ο αριθμός των αιτήσεων που εξετάζονται έχει ανέβει στις 70. Τελικός στόχος είναι η εξέταση 150 αιτήσεων καθημερινά.

«Έχουμε έναν κόσμο που έχει πια διαφορετική ψυχοσύνθεση. Έφτασε στη βρύση να πιει νερό -για να πάει Ευρώπη- και στέρεψε η πηγή. Τελειώνουν τα λεφτά του, οι προσδοκίες του έχουν ματαιωθεί και γίνεται επιθετικός δικαιούται να είναι και διεκδικητικός. 

 Γενικά το χειριζόμαστε με τη μεγαλύτερη δυνατή δική μας αξιοπρέπεια και σεβόμενοι της δική τους. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί και μικρομαφίες. Άνθρωποι που πίνουν, άλλοι που πάνε να βάλουν ναρκωτικά στα hot spot. Υπάρχουν αψιμαχίες.

 Δεν ισχύει όμως ότι υπάρχουν συχνές επεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. Φαίνομαι από άλλο κόσμο όταν λέω ότι είναι φυσιολογικό. Είναι όμως θέμα χειρισμού πώς θα “χτυπήσεις” το κακοποιό στοιχείο και θα σεβαστείς την αξιοπρέπεια των καλών», ανέφερε χαρακτηριστικά.