MENU

Οι Τούρκοι «πλημμυρίζουν» τα ελληνικά νησιά με Αφρικανούς μετανάστες.Το μόνο που θα πρέπει να κάνουν είναι « να ζητήσουν άσυλο. Όλα τα άλλα μετά θα είναι εύκολα».

Η Τουρκία πραγματοποιεί τις απειλές της ότι θα «πνίξει» την Ευρώπη με μετανάστες - Στέλνουν Αφρικανούς πρόσφυγες στην Ελλάδα - Τουλάχιστον 200 άτομα κατέφθασαν μέσα σε τρεις ώρες στη Μυτιλήνη.

 Ανησυχία προκαλεί η άφιξη 200 προσφύγων και μεταναστών στη Μυτιλήνη σήμερα τα χαράματα από τις 03:00 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 06:00 το πρωί, σε τέσσερα περιστατικά ανοικτά της Συκαμνιάς στα βόρεια, στα Τσόνια στα βορειοανατολικά του νησιού και στην περιοχή του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε όμως η πληροφορία που δόθηκε στις αρχές από αφιχθέντες ότι σχεδόν όλοι από τους Αφρικανούς που επέβαιναν στις βάρκες και οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των 200, διέμεναν σε κλειστούς καταυλισμούς στη βορειοδυτική Τουρκία, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες «άνοιξαν» αφού εγκαταλείφθηκαν από τις τουρκικές αρχές.

Οι ίδιες οι πληροφορίες ανέφεραν ότι χιλιάδες είναι οι Αφρικανοί, κυρίως από χώρες της βόρειας και της κεντρικής Αφρικής, που έφτασαν στα παράλια της Τουρκίας και αναζητούν τρόπο να περάσουν στα νησιά.

Οι Τούρκοι μεταφορείς με κέντρο δράσης τους την Κωνσταντινούπολη, έχουν δραστηριοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στις ακτές ιδιαίτερα απέναντι από τη Μυτιλήνη ανασυστήνοντας χωρίς καθόλου εμπόδια από τις τουρκικές αρχές κυκλώματα μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στις ακτές των νησιών έναντι 300 έως 500 ευρώ το άτομο.

Το κύκλωμα αυτό ενημερώνει τους Αφρικανούς μετανάστες ότι μπορούν να πάνε στην Ελλάδα απ’ όπου θα περάσουν εύκολα στην Ευρώπη. Το μόνο που θα πρέπει να κάνουν είναι «μόλις φτάσουν να ζητήσουν άσυλο. Όλα τα άλλα μετά θα είναι εύκολα».

Οι σημερινές αφίξεις των 200 μεταναστών και προσφύγων στη Μυτιλήνη έρχονται μετά από ένα μεγάλο διάστημα πολύ μικρών ροών, μηδενικών μάλιστα σε Χίο και Σάμο.

Σύμφωνα με τη γενική Αστυνομική Διεύθυνση σήμερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται καταγεγραμμένοι- εγκλωβισμένοι, έχοντας υποβάλει αίτημα ασύλου το οποίο δεν έχει εξεταστεί, 11.344 μετανάστες και πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη βρίσκονται 5.772, στη Χίο 3.515 και στη Σάμο 2.057. Άγνωστο όμως παραμένει το πόσοι ακόμα διαμένουν εκτός δομών που ο αριθμός τους ελέγχεται από την υπηρεσία πρώτης υποδοχής. Δηλαδή πόσοι έχουν λάβει τρίπτυχο προσωρινής διαμονής, διαμένουν δε στο νησί σε δομές μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Οργανισμών αφού δεν έχουν πού να μείνουν αν μετακινηθούν στο εσωτερικό της Ελλάδας.