MENU

Για άλλη μια φορά τα έδωσαν όλα και δεν πήραν τίποτα στη διαπραγμάτευση με τους "Ευρωπαίους"

Δέσμευση για ανελέητη λιτότητα και πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ και για άλλα 3, 5 ή… και 10 χρόνια - «Ασπιρίνες» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης,
  σε δύο χρόνια και «αν χρειαστούν» και μακροπρόθεσμα - Ελάφρυνση χρέους 20% δισ. αλλά χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι Ευρωπαίοι


Πολύ σκληρή «θηλειά» λιτότητας για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, παράταση ζωής στον «κόφτη» δαπανών και επώδυνα μέτρα για τα επόμενα πολλά χρόνια στη χώρα μας, χωρίς περιθώρια χαλάρωσης μετά το 2018, όπως επιζητούσε η κυβέρνηση, είναι το αποτέλεσμα των χθεσινών διαπραγματεύσεων των κ.κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη στις Βρυξέλλες με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Και αυτά, πριν ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του το ΔΝΤ για το τι τελικά θα απαιτήσει για να μπει στο ελληνικό πρόγραμμα, αφού το Ταμείο θα αποφασίσει το 2017 (Ιανουάριο ή Φεβρουάριο ίσως αν θα συμμετάσχει του και με τι όρους.

Ήδη όμως κορυφαίο στέλεχός του διαμηνύει πως δεν ικανοποιείται από τη χθεσινή απόφαση για ρύθμιση του χρέους, ενώ εκφράζει δυσφορία για την κριτική πως ζητάει νέα μέτρα 4,2 δισ. ευρώ, από τη στιγμή που είναι η Αθήνα και οι Ευρωπαίοι εκείνοι που συμφωνούν σε πολύ φιλόδοξους στόχους για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.


Διαβάστε τη συνέχεια