MENU

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΗΜΑΝΕ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ! Στα όπλα οι Ρώσοι – Έτοιμοι να επιτεθούν

Ενώ στην ευρύτερη περιοχή μας υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα, η κατάσταση όπως φαίνεται στην Βαλτική και στην Ουκρανία έχει αρχίσει και ξεφεύγει ξανά από κάθε έλεγχο με συνέπεια ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν,
 να σημάνει συναγερμό στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καθώς όλες οι εξελίξεις είναι πλέον πιθανές, ακόμα και μια κατά μέτωπο σύγκρουση.

Όπως αναφέρουν σήμερα με μεγάλη έμφαση τα τουρκικά ΜΜΕ, με ανακοίνωση του ρώσικου υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Πετρούπολης σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, έχει τεθεί σε αυξημένη πολεμική ετοιμότητα, ενώ πύραυλοι μέσου βεληνεκούς είναι έτοιμοι προς εκτόξευση. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ενώ διεξάγονται μεγάλες ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιφέρεια των ρωσικών συνόρων.

Παράλληλα και στην ανατολική Ουκρανία η κατάσταση δεν είναι διαφορετική. Οι Ρώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς για διενέργεια προβοκατόρικων κινήσεων με σκοπό να αναζωπυρώσουν το ανατολικό μέτωπο και να προκαλέσουν την επέμβαση του ΝΑΤΟ, ανάβοντας μεγάλες φωτιές και σε αυτή την περιοχή.

Εντωμεταξύ μεγάλη εντύπωση προκαλεί το χθεσινό δημοσίευμα της New York Times, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία παραβίασε την συνθήκη του 1987 για τους ατομικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς του συστήματος SSC-X – 8 και τους έχει ενεργοποιήσει και προωθήσει σε επίκαιρες θέσεις έτοιμοι να αναλάβουν δράση κατά των τυχόν απειλών από την Δύση. Μάλιστα όπως αναφέρεται, έχουν γίνει αιτήσεις στο Πεντάγωνο να εξετάσει αυτή την ρωσική κίνηση που θεωρείται σαν φανερή παραβίαση της διεθνούς συνθήκης περί μη διασποράς πυρηνικών όπλων.

Φυσικά η Μόσχα δεν έχει απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες, καθώς όπως φαίνεται το… αυτί της Αρκούδας δεν ιδρώνει όταν έχει να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις προκλητικές κινήσεις του ΝΑΤΟ.


crashonline