MENU

Μυστήριο με νεκρό θαλάσσιο «τέρας»- Το πλάσμα που ξέβρασε η θάλασσα (Photos)

Μια φωτογραφία και η ιστορία που το συνοδεύει έχει αρχίσει να γίνεται viral στο διαδίκτυο.
 Το πλάσμα ξεβράστηκε σε παραλία της Κορνουάλης και οι ντόποι λένε πως πρόκειται για το θρυλικό θαλάσσιο ερπετό μόρκαουρ (morgawr), το οποίο πιστεύεται πως ενδημεί στον κόλπο της Κορνουάλης.

Το «πλάσμα» που βρέθηκε στην παραλία έχει μήκος 2,4 μέτρα και τώρα οι περιβαλλοντολόγοι προσπαθούν να ταχτοποιήσουν σε τι είδους ζώο ανήκει ο σκελετός.
Ο Κρίς Γουέιν που εντόπισε το πλάσμα ανέβασε τη φωτογραφία στο ίντερνετ ζητώντας βοήθεια στην ταυτοποίηση του ζώου, λέγοντας πως θα μπορούσε να είναι μια μικρή φάλαινα. Ωστόσο, όλο και πληθαίνουν οι φωνές πως πρόκειται για το... μόρκαουρ.
Απεικόνιση του μόργουαρ

Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση της περιοχή το μόρκαουρ εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1975 και διαθέτει ένα μακρύ λαιμό και μαύρο ή καφέ δέρμα.Μια περιγραφή που μοιάζει με εκείνη ενός θαλάσσιου ελέφαντα.
  Κάποιοι πιστεύουν πως το τέρας εμφανίστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ένα γερμανικό υποβρύχιο τορπίλισε ένα βρετανικό εμπορικό πλοίο στην περιοχή, λέγοντας πως ένα πλάσμα που μοιάζει με κροκόδειλο διέφυγε από το πλοίο