MENU

101 χρόνων και οδηγεί ακόμα…

Η κ. Ella Ebery συνεχίζει να οδηγεί ακόμα το μεταπολεμικό αυτοκίνητό της χωρίς να παραβιάζει τους σηματοδότες και τα όρια ταχύτητας Το μήνα που γεννήθηκε, πριν ένα ολόκληρο αιώνα και ένα... χρόνο, οι Αυστραλοί στρατιώτες πολεμούσαν ακόμα στα χαρακώματα της Καλλίπολης κατά των Τούρκων.
 Έκτοτε χρειάστηκε να περάσουν άλλα δύο χρόνια, μέχρι να επιστρέψουν όσοι επέζησαν από τον A' Παγκόσμιο Πόλεμο στην Αυστραλία και η κ. Ella Ebery συνεχίζει να οδηγεί ακόμα το μεταπολεμικό αυτοκίνητό της χωρίς να παραβιάζει τους σηματοδότες και τα όρια ταχύτητας.

Σε ηλικία 101 ετών σήμερα, πιστεύεται ότι το μόνο άτομο στην Βικτώρια που διαθέτει ακόμα άδεια οδήγησης και οδηγεί καθημερινά το αυτοκίνητό της.

Λόγω ηλικίας πριν δύο εβδομάδες ξανάδωσε εξετάσεις για να ανανεώσει την άδειά της και οι μόνοι «περιορισμοί» που της επιβλήθηκαν είναι να μην απομακρύνεται περισσότερο από πέντε χιλιόμετρα από το χωριό St. Armaud, που βρίσκεται στην κεντρική Βικτώρια.

Στον ίδιο τόπο έχει στο παρελθόν δήμαρχος, ενώ υπήρξε και εκδότης μια μικρής εφημερίδας.

Απ' ό,τι είπε όταν ερωτήθηκε, δεν σκοπεύει να αφήσει το αυτοκίνητό της γιατί δεν της αρέσει να χρησιμοποιεί ταξί για να κάνει τις δουλειές της.