MENU

Πρωτοφανές στην ιστορία της χώρας: Το Ισραήλ ξεκινάει μαζική εκκένωση 4 εκατομμυρίων πολιτών από τα σύνορα με Λίβανο – Επίκειται εισβολή, πόλεμος και ολοκαύτωμα… (βίντεο)

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί το Ισραήλ με αυτό που πρόκειται να κάνει: Στη δημοσιότητα δόθηκαν σχέδια για εκκένωση 4 εκατομμυρίων πολιτών από τα σύνορα με το Λίβανο  κάτι που πιστοποιεί αυτά που σας έχει αποκαλύψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ εδώ και ημέρες. Το Ισραήλ αναμένει ολοκληρωτικό πόλεμο από τις ισλαμικές οργανώσεις της Γάζας και του Λιβάνου πιστοποιώντας όμως ότι επίκειται όντως εισβολή και πόλεμος. Δείτε εδώ στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα με την κλήση χιλιάδων εφέδρων όπως είχε αναφέρει ο Β.Καπούλας στο άρθρο του ΕΚΤΑΚΤΟ: Διέταξε επιστράτευση χιλιάδων εφέδρων ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ .

Η μαζική εκκένωση πληθυσμού ξεκινάει το Ισραήλ θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της χώρας και αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου όπου ο στρατός συνεργάζεται με τους δήμους για να κρατήσει τους πολίτες ασφαλείς.
Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος αποκάλυψε στοιχεία του σχεδίου εκκένωσης με την κωδική ονομασία «Safe distance».
«Το 2017 το σύνολο της επικράτειας του Ισραήλ απειλείται», δήλωσε ο συνταγματάρχης Itzik Bar επιτελής του ισραηλινού αρχηγείου.
«Οι προετοιμασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ισραήλ αφορούν «πολύ μεγάλες ποσότητες» εισερχομένων πυραύλων», είπε ο ίδιος.
Ο Ισραηλινός αξιωματικός τόνισε ότι η Χεζμπολάχ έχει αποκτήσει εμπειρία μάχης από την συμμετοχή  της μαζί με τις δυνάμεις του Άσαντ και ότι ο Χασάν Νασράλα, επικεφαλής της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ , έχει ανεβάσει  πρόσφατα την ρητορική του περί επίθεσης  στο Ισραήλ.
Η ιδέα είναι να «ακυρώσουμε  την απειλή του κινδύνου των αμάχων», είπε ο Bar. «Θέλουμε μια σύγκρουση του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ  και όχι Ισραηλινών πολιτών  με τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ», κατέληξε ο ίδιος.
«Το σχέδιο εκκένωσης θα εφαρμοστεί κυρίως στις κοινότητες που γειτνιάζουν με τα σύνορα», είπε ο ίδιος.
Όλες οι πλευρές προετοιμάζονται για ένα νέο γύρο πολέμου ο οποίος θα ξεσπάσει, αν  η Χεζμπολάχ, η Χαμάς και άλλες οργανώσεις κάνουν πράξη αυτό που απείλησαν πριν μερικές ημέρες μιλώντας περί «ολοκληρωτικού πολέμου» λόγω των ισραηλινών επιδρομών στην Συρία εναντίον  του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
 Κάθε πλευρά όμως έχει προειδοποιήσει ότι μια νέα σύγκρουση θα ήταν χειρότερη από τις προηγούμενες.
Υπενθυμίζουμε ότι Χεζμπολάχ εκτόξευσε πάνω από 4.000 ρουκέτες εναντίον ισραηλινών κοινοτήτων στον πόλεμο του 2006, ενώ το Ισραήλ βομβάρδισε με μαχητικά του στόχους στο νότιο Λίβανο.
Τότε μέσα  σε ένα μήνα σκοτώθηκαν  κατ “εκτίμηση 1.300 Λιβανέζοι, 44 Ισραηλινοί πολίτες και 121 ισραηλινοί στρατιώτες.
Το 2014, 50 ημέρες μαχών μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμικής οργάνωσης  Χαμάς στη Γάζα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο  κατ “εκτίμηση 2.100 Παλαιστινίων, έξι Ισραηλινών πολιτών και 66 ισραηλινών στρατιωτών. Υπήρξε εκτεταμένη καταστροφή στη Γάζα και χιλιάδες ρουκέτες και όλμοι κτύπησαν  σε ισραηλινές πόλεις και κωμοπόλεις.
 Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι η Χεζμπολάχ και η Χαμάς έχουν αναβαθμίσει πλήρως τα οπλοστάσια τους και είναι σε θέση να χτυπήσουν  το σύνολο της χώρας.
Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος , μετατρέποντας κάποιες περιοχές σε πόλεις-φαντάσματα.
Η έξοδος πυροδοτήθηκε από την δράση Παλαιστινιακών ομάδων μαζί με το φόβο των βαριά οπλισμένων μαχητών της Γάζας που είχαν διεισδύσει  μέσα από σήραγγες.
Το Ισραήλ έχει καταστήσει σαφές ότι θα ενεργήσει τάχιστα για να αποτρέψει τη Χεζμπολάχ να παραλάβει προηγμένα πυρομαχικά ενώ πολλές αεροπορικές επιδρομές στην Συρία αφορούσαν συνοδείες όπλων  στο δρόμο τους για την Χεζμπολάχ .