MENU

Συναγερμός από τη Συρία για τα φράγματα του Ευφράτη και του Τίγρη

 Να προλάβει την “επικείμενη καταστροφή” ενός βομβαρδισμού των φραγμάτων του Τίγρη και του Ευφράτη προσπαθεί η κυβέρνηση της Συρίας.
 Με επιστολή της προς τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ζητά να υποχρεώσει τη στρατιωτική επιχείρηση της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) να σταματήσει να στοχεύει τα φράγματα του Ευφράτη και του Τίγρη .

Στην επιστολή αναφέρεται ότι “η ολική καταστροφή αυτών των φραγμάτων που στοχοποιούνται από τις αεροπορικές επιθέσεις θα παρασύρουν και θα πλημμυρίσουν πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που ζουν στις περιοχές αυτές”.

Ο συριακός στρατός, που υποστηρίζεται από τη Ρωσία, έχει προελάσει με ταχύτητα τις τελευταίες εβδομάδες έως τις δυτικές όχθες του Ευφράτη ποταμού.

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε το Σάββατο, αποκάλεσε τις αμερικανικές δυνάμεις στη χώρα “εισβολείς” καθώς δεν βρίσκονται εκεί με άδεια της κυβέρνησης.