MENU

ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΣΑ, ΟΥΤΕ ΑΝΕΚΔΟΤΟ Το Βερολίνο επιχειρεί να «αναστήσει» τον... Κώστα Σημίτη! - Ζητάει εκλογές και «πειθαρχία» στις Βρυξέλλες

Του Γιάννη Πετρίδη.Kι ενώ όλοι πίστευαν ότι θα περιοριζόταν η φαρσοκωμωδία της "κεντροαριστερής πλατφόρμας" των Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη και Ραγκούση στις γνωστές κινήσεις, όπου τα "ορφανά του Σημίτη" αναζητούν νομιμοποίηση και... ψηφοφόρους, τελικά φαίνεται ότι "αναστήθηκε" ή αυτό προσπαθούν να κάνουν ορισμένοι κύκλοι εκτός και εντός Ελλάδος, ο ίδιος ο... Κώστας Σημίτης!

Ετσι, ο άνθρωπος που ευθύνεται για την σύγχρονη τραγωδία που βιώνει η χώρα, καθώς έβαλε την Ελλάδα στο ευρώ προς χάριν ενός τεράστιου τραπεζικού παιχνιδιού, με πλαστά στοιχεία και με ότι αυτό συνεπαγόταν για την ανταγωνιστικότητα, δεδομένης της ακαταλληλότητας της ελληνικής οικονομίας για μια τέτοια ένωση, ζητεί... εκλογές και επιστροφή στο πολιτικό σκηνικό.
 
Για να μην αναφέρουμε βέβαια την πολιτική δυσωδία της εποχής Σημίτη από τα δεκάδες οικονομικά σκάνδαλα που πλήγωσαν και πληγώνουν οικονομικά και πολιτικά την χώρα.
 
Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ και την Σία Κοσιώνη και τον Παύλο Τσίμα, την Τρίτη 28 Μαρτίου στις 12.00 τα μεσάνυχτα στις «ΙΣΤΟΡΙΕΣ», ο πρώην πρωθυπουργός εκτός από εκλογές, μιλάει μεταξύ άλλων για την τρέχουσα αξιολόγηση, την κυβέρνηση, τον κίνδυνο του Grexit, τα ελληνοτουρκικά (ποιος να ξεχάσει άραγε τον... θρίαμβο των Ιμίων της διακυβέρνησής του) κλπ
 
Η χρονική συγκυρία της επανεμφάνισής του δεν είναι καθόλου τυχαίο: Όλοι ξέρουν ότι ο Κώστας Σημίτης είναι άνθρωπος του Βερολίνου.
 
Σε αυτή λοιπόν την ασταθή χρονική περίοδο, τα ξένα και εγχώρια κέντρα που επιθυμούν τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης, όλως τυχαίως φέρνουν στο προσκήνιο τον τον Κώστα Σημίτη και του δίνουν βήμα όχι για να απολογηθεί για την καταστροφή της Ελλάδας, αλλά - άκουσον άκουσον - για να ζητήσει εκλογές. 
 
Είναι γνωστό στην πολιτική και στη δημοσιογραφική πιάτσα ότι ο κ. Σημίτης επιχειρεί να ελέγξει τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά μέσω δικών του αχυρανθρώπων και μέσω δικής του αρθρογραφίας σε συγκεκριμένα έντυπα.
 
Τώρα, φοβούμενος την εξεταστική για τα εξοπλιστικά και την περίοδο Παπαντωνίου και όχι μόνο, επιχειρεί να βγει μπροστά διεκδικώντας ρόλο σε μια υποτίθεται κυβέρνηση Εθνικής ενότητας.
 
Το προσεχές διάστημα και αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, η δραστηριοποίηση των συγκεκριμένων κέντρων θα γίνει ακόμα ισχυρότερη, με τις ευλογίες βεβαίως του Βερολίνου.

pronews