MENU

Για σήκω απάνω Γιάννο μου

Μετά την διαβίβαση στη Βουλή των δικογραφιών για πράξεις απιστίας, από τις οποίες προήλθε πολύ μεγάλη οικονομική ζημία του ελληνικού δημοσίου, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ
  προτείνουν τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά.

Ένας ακόμα υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη είναι υποψήφιος για τη φυλακή.

Βέβαια, ο Κώστας Σημίτης -ο οποίος, μεταξύ άλλων, έβαλε τη χώρα με πλαστά στοιχεία στην ευρωζώνη- είναι αθώος και δεν είχε πάρει χαμπάρι τι έκαναν οι υπουργοί του, αφού αυτός μόνο πρωθυπουργός ήταν.

Πολύ συγκινητική η πρόταση των δυο κομμάτων της κυβέρνησης για τον Γιάννου Παπαντωνίου, όπως και η ανταπόκριση των άλλων κομμάτων.

Εντάξει, τους έχει διαφύγει πως η χώρα χρεοκόπησε και δεν αποδόθηκαν ευθύνες σε κανέναν για την χρεοκοπία, αλλά Σημίτης, Καραμανλής και Παπανδρέου είναι στο ίδιο σύστημα με Παπαδήμο, Σαμαρά και Τσίπρα που ακολούθησαν, οπότε δεν έχει ευθύνες κανείς.

Φυσικό φαινόμενο η χρεοκοπία της χώρας. Η κακιά η ώρα.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι μια καλή περίπτωση, αν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θέλουν να πάνε σε εκλογές.

Θα ήταν πολύ βολικό να συλληφθεί ο Γιάννος Παπαντωνίου, ενόψει εκλογών.

Προκηρύσσουν εκλογές και την ίδια μέρα συλλαμβάνεται -εντελώς τυχαία- ο Παπαντωνίου, ώστε να δείξουν πως κάνουν κάθαρση.

Να θυμίσω πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος συνελήφθη την Μεγάλη Τετάρτη του 2012, δηλαδή την ίδια ημέρα που προκηρύχθηκαν οι εκλογές της 6ης Μαΐου.

Πάντα το σύστημα πρέπει να θυσιάσει κάποια παιδιά του, για να παραμένει στην θέση του.
Το λάθος που έκαναν ο Τσοχατζόπουλος και ο Παπαντωνίου ήταν ότι έμειναν εκτός Βουλής.

Αν είσαι στη Βουλή, δεν σε πειράζει κανείς.

Γι’ αυτό έχει λυσσάξει ο Βενιζέλος να παραμείνει στη Βουλή -και στον ΣΥΡΙΖΑ θα πήγαινε ο Βενιζέλος για να παραμείνει βουλευτής-, αφού, αν μείνει εκτός Βουλής, θα πάει φυλακή χωρίς δίκη· θα πάει και θα κλειστεί στο κελί μόνος του.

Υποθέτω πως ο Γιάννος Παπαντωνίου έχει μάθει από το πάθημα του Άκη Τσοχατζόπουλου, οπότε θα είναι έτοιμος για τη σωστή αντίδραση.

Με τόσους πασόκους που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιο πως ο Παπαντωνίου θα έχει στοιχεία για αρκετούς από αυτούς, ώστε να μπορέσει να απειλήσει με αποκαλύψεις, και να παραμείνει ελεύθερο πουλί.

Πάντως, είναι θετικό ότι θα συζητηθούν στη Βουλή οι ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου ο οποίος ήταν υπουργός πριν από 13 χρόνια.

Ίσως το 2030, να αναζητηθούν και οι ευθύνες για την χρεοκοπία της Ελλάδας, αν και η Ελλάδα -αν υπάρχει ακόμα- θα είναι και τότε χρεοκοπημένη, οπότε η έρευνα για την χρεοκοπία θα γίνει τον επόμενο αιώνα.

Χρόνια πολλά!