MENU

Β. Κορέα: Αν πέσει έστω και μια σφαίρα στην περιοχή μας, θα ρίξουμε πυρηνικά στις ΗΠΑ

Αυξάνεται η ένταση μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑΤο θερμόμετρο ανεβαίνει μετά τις εκτοξεύσεις πυραύλων από πλευρά της Β. Κορέας στην περιοχή της Ιαπωνίας,
 καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή στο Υπουργείο Εξωτερικών να κάνει μια πολεμική δήλωση προς τις ΗΠΑ, αλλά και τη Νότια Κορέα.


«Ο στρατός της Βόρειας Κορέας θα μετατρέψει σε στάχτη την επιθετικότητα και την προκλητικότητα, με τους αήττητους πυραύλους Hwasong, εξοπλισμένους με πυρηνικές κεφαλές, και θα διασφαλίσει την ασφάλεια της χώρας και την ευτυχία του λαού της, σε περίπτωση που οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της μαριονέτας Νότιας Κορέας ρίξουν έστω και μια σφαίρα σε περιοχή της Βόρειας Κορέας.»
Αυτό έρχεται ως απάντηση και προς την πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος είχε πει το εξής: «Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής. Η πολιτική της στρατηγικής υπομονής έχει λήξει. Αναζητούμε νέα διπλωματικά και οικονομικά μέτρα, καθώς και μέτρα ασφαλείας. 
Όλες οι επιλογές βρίσκονται πάνω στο τραπέζι. Η Β. Κορέα πρέπει να καταλάβει πως ο μόνος δρόμος για ένα ασφαλές και οικονομικά επιτυχημένο μέλλον, είναι η εγκατάλειψη της ανάπτυξης των πυρηνικών όπλων, των βαλλιστικών πυραύλων και άλλων όπλων μαζικής καταστροφής.»