MENU

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΘΥΜΑΤΑ – Αδειάζουν λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες με ένα e-mail!

Μια καλοστημένη απάτη με στόχο την κλοπή χρημάτων από λογαριασμούς τραπεζών και την χρέωση πιστωτικών καρτών ανυποψίαστων πολιτών
 έχει στηθεί εδώ και μήνες.

Στον αντίποδα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει οργανώσει ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού των δραστών, που καθώς φαίνεται έχουν εγκαταστήσει το επιχειρησιακό τους κέντρο σε ΗΠΑ και Βραζιλία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ειδήσεις», πολλοί είναι εκείνοι που είδαν χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, σε συγκεκριμένη τράπεζα της Ελλάδας, να κάνουν «φτερά», ή την πιστωτική τους κάρτα να χρεώνεται με υπέρογκα ποσά χωρίς να γνωρίζουν το πως και το γιατί.

Μέσω e-mail Όλα δείχνουν ότι έπεσαν θύματα καλοστημένης απάτης χωρίς να καταλάβουν το παραμικρό. Οι δράστες στέλνουν e-mails με τα στοιχεία της τράπεζας και στη συνέχεια ενημέρωναν τον πελάτη ότι επρόκειτο να γίνει μεταφορά ποσού από τον λογαριασμό του προς την τράπεζα. Εκεί στηνόταν η παγίδα. Το e-mail έγραφε πως αν ο πελάτης δεν ενέκρινε την συναλλαγή, θα έπρεπε να μπει σε ειδικό link για την ακύρωση της συναλλαγής με τη χρήση του αριθμού της κάρτας και του pin. Με τον τρόπο αυτό οι δράστες αποκτούσαν πρόσβαση στους λογαριασμούς και τις κάρτες.

Προς το παρόν έχουν εντοπιστεί ίχνη των δραστών στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, η σπείρα ωστόσο δεν έχει εξαρθρωθεί κι οι ελληνικές αρχές καλούν όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

crashonline.gr