MENU

Frontex για τις ΜΚΟ που δρουν στην Λέσβο: «Στηρίζουν τα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών και τους ισλαμιστές»

του ΘεόφραστουΑνδρεόπουλου.Πλέον η ίδια η Frontex επιβεβαιώνει αυτά τα οποία λίγο πολύ ήταν γνωστά και το pronews.gr είχε επανειλημμένα αποκαλύψει καταγγέλλοντας δημόσια
 και με συγκεκριμένα περιστατικά την συνεργασία οργανώσεων εθελοντών με δίκτυα διακινητών μεταναστών και προσφύγων και φυσικά με ισλαμιστικές οργανώσεις
«Οι τέσσερις στις δέκα διασώσεις στη θάλασσα γίνονται από ιδιωτικά σκάφη και όχι από διεθνείς αποστολές», λέει ο γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής και Συνοριοφυλακής, Φαμπρίς Λεγκερί.
Δεν κατονομάζει τις οργανώσεις αυτές αλλά τις κατηγορεί ευθέως ότι στηρίζει τα εγκληματικά δίκτυα.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει καθημερινή εφημερίδα, τα φαινόμενα «στενών σχέσεων» μεταξύ ορισμένων εθελοντών, «αλληλέγγυων» και διακινητών, που έχουν τη συνέχειά τους σήμερα στην Κεντρική Μεσόγειο, είχαν καταγγελθεί κατ’ επανάληψη κατά την περίοδο κορύφωσης της προσφυγικής κρίσης στο Ανατολικό Αιγαίο.
Τότε ήταν δεκάδες οι καταγγελίες ότι τα μέλη των ΜΚΟ γνώριζαν εκ των προτέρων τις περιοχές άφιξης των φουσκωτών με τους μετανάστες, ξεκινούσαν με τα δικά τους σκάφη και έφταναν πάντα πρώτοι σ’ αυτούς.

Τον Ιανουάριο του 2016 συνελήφθησαν στη θαλάσσια οριογραμμή Ελλάδας – Τουρκίας, ανοιχτά της Λέσβου, πέντε ξένοι εθελοντές (τρεις Ισπανοί και δύο αραβικής καταγωγής υπήκοοι Δανίας) την ώρα που ρυμουλκούσαν σκάφος με πρόσφυγες χωρίς αυτοί να κινδυνεύουν και ενώ ήταν παρόν σκάφος του Λιμενικού.
Στους συλληφθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα και αφέθηκαν ελεύθεροι με καταβολή εγγύησης 5.000-10.000 ευρώ. Σε έναν εξ αυτών, τον επικεφαλής της οργάνωσης Team Humanity, Σαλάμ Αλντίν, ιρακινής καταγωγής Δανό υπήκοο, απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα μέχρι τη δίκη που εκκρεμεί έως σήμερα.
Την ίδια περίοδο είχε καταγγελθεί ως ύποπτη η χρησιμοποίηση -σε συνεννόηση με ΜΚΟ- συγκεκριμένης τηλεφωνικής γραμμής άμεσης βοήθειας για πρόσφυγες που παρακάμπτει τον ευρωπαϊκό αριθμό 112, ενώ δεν έλειπαν οι καταγγελίες ακόμα και για δράση ισλαμιστικών οργανώσεων στα νησιά του Αιγαίου υπό τον μανδύα του εθελοντισμού.
Τον Δεκέμβριο του 2015 είχε προκαλέσει σάλο η δημοσιοποίηση ενός βίντεο το οποίο έδειχνε μέλη της οργάνωσης One Nation, που εδρεύει στο Λονδίνο και έχει ως έμβλημα τον υψωμένο δείκτη χεριού των πιστών μουσουλμάνων, να προσεγγίζουν με σκάφος μία λέμβο με πρόσφυγες ανοιχτά της Σκάλας Συκαμνιάς Λέσβου, να τους δίνουν οδηγίες προς ποια ακτή θα κατευθυνθούν, να τους απευθύνουν τρεις φορές τον ισλαμιστικό χαιρετισμό «Αλάχου άκμπαρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος») και να λαμβάνουν την αντίστοιχη απάντηση.
Λίγες ημέρες μετά, στην περιοχή της Εφταλούς, Ισπανός, μέλος ΜΚΟ, βρέθηκε να κατέχει κεραία ραδιοσυχνοτήτων και άλλο σχετικό εξοπλισμό και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.
Για την σγκεκριμένη οργάνωση το pronews.gr είχε δημοσιεύσει εκτενές άρθρο και βίντεο τον Νοέμβριο του 2015 όπου φαίνονται μέλη της οργάνωσης εν πλω, με φουσκωτό σκάφος, στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και τουρκικών ακτών να υποδέχονται βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες και να τους καθοδηγούν στα Αγγλικά πώς και σε ποιο μέρος της ακτής να κατευθυνθούν.
Στη συνέχεια τους απευθύνουν τρεις φορές στα αραβικά τον ισλαμικό χαιρετισμό «Αλλάχ ακ μπαρ» («ο Θεός είναι ένας») για να λάβουν ισάριθμες φορές την ανάλογη απάντηση.
Στο βίντεο φαίνονται πάνω στο σκάφος, εκτός από μέλη της οργάνωσης ONE NATION, και μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης TEAMHUMANITARIAN, την οποία και κατονομάζουν επιβραβεύοντας τη δημόσια για την καλή συνεργασία.
Ας σημειωθεί ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, σε χαμηλό ύψος πάνω από τη σωστική λέμβο με τα μέλη των ΜΚΟ πετά ελικόπτερο της δύναμης της Frontex στο νησί, όπως σημειώνει.prt3
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο, η οργάνωση επιχειρούσε σε ελληνικά ύδατα δίχως να έχει λάβει την έγκριση των αρμόδιων Αρχών. Παράλληλα, ανέπτυσσε δράση για τη βοήθεια των προσφύγων και στη Λέσβο.
Σε άλλα βίντεο που έχει αναρτήσει στο Facebook, αλλά και στη σελίδα της στο Youtube, μέλη της οργάνωσης διανέμουν νερό σε πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο που ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από το λιμάνι, στους οποίους αρνούνται να δώσουν νερό αν δεν το παραλάβουν με το δεξί τους χέρι, απόδειξη του ότι είναι καλοί μουσουλμάνοι.
Στη σελίδα της ONE ΝΑΤΙΟΝ έχουν ανέβει επίσης φωτογραφίες μελών της πάντα με την κιτρινοπράσινη μπλούζα τους, ακόμα και φωτογραφίες τους από την υπαίθρια διαθρησκειακή προσευχή για τα θύματα των ναυαγίων που πραγματοποίησε ο Δήμος Λέσβου στη Μυτιλήνη.
Ακολουθεί βίντεο με υποδοχή προσφύγων-λάθρο στις ακτές, τους κάνουν μέχρι και σινιάλα, ενώ μπαίνονυ σε βάρκα και πάνε πάλι για… διάσωση. Αγνοούν παντελώς το ελληνικό κράτος!
Μάλιστα γράφουν στο facebook
«Καταφέραμε να πάρουμε μια από τις βάρκες και τώρα αυτή θα χρησιμοποιηθεί ως βάρκα διάσωσης για να βοηθήσουμε να σωθούν περισσότερες ζωές, στο όνομα του Θεού».
Δηλαδή με τα ίδια «καρυδότσουφλα» που πνίγονται εκατοντάδες άνθρωποι αυτοί θα κάνουν και διασώσεις.
Όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία. Δεν είναι τυχαίο που η οργάνωση αυτή δρα ανενόχλητα στην Αγγλία, και δεν είναι τυχαίες οι απίστευτες δηλώσεις Σόιμπλε τότε τον Νοέμβριο του 2015 στους Ευρωπαίους να υποδεχθούν περισσότερους πρόσφυγες, σε περίπτωση που έχουν προβλήματα οικονομικής ανάπτυξης.
Περισσότερο προβληματίζει η ελευθερία που είχε αυτή η οργάνωση στο να δρα σε εδάφη τη Συρίας που τελούσαν υπό τον έλεγχο ισλαμιστών διότι αν δεν είσαι δικός τους αυτό απλά δεν μπορεί να γίνει. Η οργάνωση αυτή δρούσε στο τότε ισλαμοκρατούμενο ανατολικό Χαλέπι.
«Συμβούλευσα χθες τους συναδέλφους μου: αν έχετε προβληματα με την ανάπτυξη, πάρτε απλώς περισσότερους πρόσφυγες», δήλωσε τότε ο Σόιμπλε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.
«Είναι μια καλή συνταγή για να λυθούν τα προβλήματα», δήλωσε προσθέτοντας πως οι ομόλογοί του της ευρωζώνης «κατάλαβαν» το μήνυμά του.
«Φυσικά οι μεσοπρόθεσμες οικονομικές συνέπειες της μετανάστευσης είναι ένα ζήτημα πάνω στο οποίο μπορούμε αληθινά να μαλώνουμε».
Όπως γίνεται κατανοητό κάποιοι θέλουν την άμεση αλλοίωση ολόκληρης της χριστιανικής Ευρώπης, και την δημιουργία ενός ετερογενούς πληθυσμιακού μείγματος που δεν θα έχει καμία συνοχή άρα και θα είναι εύκολα ελέγξιμο.
Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση στη θαλάσσια διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου, ο διευθυντής της Frontex είπε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ότι τα διασωστικά σκάφη των ΜΚΟ μεταφέρουν το πεδίο δράσης τους όλο και πιο κοντά στις λιβυκές ακτές, εκεί όπου δεν μπορεί να επιχειρήσει η Frontex όπως αναφέρει το «Έθνος».
Το γεγονός αυτό διευκολύνει τους διακινητές, που φορτώνουν όλο και περισσότερους μετανάστες σε επισφαλή σκάφη χωρίς αρκετά καύσιμα και νερό. «Πρέπει να αποφύγουμε να στηρίζουμε τη δράση των εγκληματικών δικτύων και των διακινητών», είπε ο κ. Λεγκερί και έκανε λόγο για ανάγκη επανεξέτασης των μέτρων διάσωσης.
Σε εμπιστευτική έκθεση που συντάχθηκε στα τέλη του περασμένου χρόνου και μέρος της διέρρευσε στον Τύπο, η Frontex έδινε ακριβείς πληροφορίες και αποκάλυπτε συγκεκριμένες περιπτώσεις συνεργασίας διακινητών και εθελοντών.
Οπως ανέφερε, κατά την αναχώρηση των σκαφών τα μέλη των εγκληματικών δικτύων δίνουν ακριβείς οδηγίες στους μετανάστες για το πώς θα φτάσουν στα πλοία των ΜΚΟ. Μετά τη διάσωσή τους οι μετανάστες αρνούνται να συνεργαστούν με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες και την ακτοφυλακή, ενώ ορισμένοι απ’ αυτούς λένε ότι έχουν λάβει σχετικές συμβουλές από τους εθελοντές που τους διέσωσαν.
Εκπρόσωπος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αντέδρασε έντονα, δηλώνοντας ότι η ανθρωπιστική βοήθεια δεν είναι η αιτία αλλά η απάντηση στην προσφυγική κρίση και ότι ο έγκαιρος εντοπισμός των σκαφών από τις ΜΚΟ δεν σημαίνει συνεργασία με τους διακινητές.