MENU

Στο «νήμα» θα κριθεί το δημοψήφισμα. Κάτω από το 52% το «Ναι» σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.Για "παράνομες ενέργειες" στο δημοψήφισμα κάνει λόγο το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP)

Μειώνεται περαιτέρω η διαφορά μεταξύ του "ναι" και του "όχι" στο δημοψήφισμα που διεξήχθη σήμερα στην Τουρκία.
 Το "ναι" συγκεντρώνει ποσοστό 51,7% έπειτα από την καταμέτρηση του 95% των ψήφων.
Το "όχι" προηγείται στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη.
Τα στοιχεία που επικαλείται το πρακτορείο «Ανατολή» καταδεικνύουν ότι το "ναι" συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά στα κεντρικά της χώρας, ενώ το "όχι" δείχνουν να επιλέγουν οι ψηφοφόροι στις παράκτιες περιοχές και το νοτιανατολικό τμήμα.
Επιπλέον σύμφωνα με το πρακτορείο "Ανατολή"  η διαφορά ανάμεσα στο «Ναι» και στο «Όχι» έχει πέσει στο 3%. Με καταμετρημένο σχεδόν το 97% το «Ναι» συγκεντρώνει το 51,5% και το «Όχι» το 48,5%
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Τουρκία, Α. Ρομπόπουλος, 
στην Κωνσταντινούπολη, στο 97% των καταμετρηθέντων το «Ναι» προηγείται οριακά με 50,74%. Το ποσοστό της Κωνσταντινούπολης είναι σημαντικό καθώς συνήθως είναι πολύ κοντά στο τελικό της Επικράτειας. Είναι βέβαια νωρίς για όποια ξεκάθαρη εικόνα. Πάντως αν η πορεία εξακολουθήσει έτσι, το «ΝΑΙ» θα βρεθεί πολύ κοντά στο μέσο όρο των δημοσκοπήσεων που διαπίστωναν την τελευταία εβδομάδα ανοδικές τάσεις. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή φαίνεται να είναι πάνω από 83%. 
 
Το στρατόπεδο του "ναι" δεν κέρδισε όσες ψήφους ανέμενε, είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε ότι το στρατόπεδο του "ναι" δεν κέρδισε όσες ψήφους ανέμενε στο σημερινό δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση. Εντούτοις, όπως ο ίδιος σημείωσε, το "ναι" προηγείται έναντι του "όχι".
Την ίδια στιγμή στην Άγκυρα το "όχι" προηγείται με το ποσοστό του να ανέρχεται λίγο πάνω από το 50%, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN TURK.
Για "παράνομες ενέργειες" στο δημοψήφισμα κάνει λόγο το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP)
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), κατήγγειλε ότι παράνομες ενέργειες διαπράχθηκαν υπέρ της κυβέρνησης στο δημοψήφισμα που διεξήχθη σήμερα για τη συνταγματική αναθεώρηση και την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ερντογάν.
"Πολλές παράνομες ενέργειες διαπράττονται υπέρ της κυβέρνησης σήμερα, αλλά το "όχι" θα νικήσει στο τέλος" δήλωσε ο Ερντάλ Ακσουνγκέρ σε δημοσιογράφους στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του, αναφερόμενος στην απόφαση της εφορευτικής επιτροπής να αποδεχθεί ως έγκυρα ασφράγιστα ψηφοδέλτια.