MENU

ΤΡΙΤΩΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΑΚΗ– «Ψευδοθαύμα» κατά τον Κοραή το Άγιο Φως.

Φως στη αφάνεια απ΄ότι φαίνεται θέλουν μερικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να βγουν μέσα από την ανυπαρξία τους που κάθε χρόνο τέτοια εποχή,
κάνουν επίθεση στη Ορθοδοξία,σχετικά με το Άγιο φως, Ένα πράγμα όμως να γνωρίζουν, ότι δεν μας προκαλούν πλέον, τους μάθαμε αλλά μας ΑΗΔΙΑΖΟΥΝ ακόμη περισσότερο.

Κόπτονται λένε, για το κόστος σχετκά με την μεταφορά του Αγίου φωτός,ποιοί αυτοί που μόνο ο βασικός τους μισθός αντιστοιχεί σε 2500 εργαζόμενους των 800 ευρώ το μήνα,και αν βάλουμε και τα προνόμια τους ο αριθμός εκτανάσεται στους 8500,εργαζόμενους. 

Και για να τελειώνει μια και καλή αυτό το παραμύθι,γιατί πολύ καλά γνωρίζεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είνα υπέρ του Αγίου φωτός, κάντε ένα Δημοψήφισμα αν τολμάτε  να αποφασίσει ο λαός ο οποίος και το πληρώνει και βάλτε μαζί και τις σχέσεις Εκκλησίας κράτους.

Τρίτωσε λοιπόν το κακό μετά τις δηλώσεις του Μάκη Μπαλαούρα  βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, , ο οποίος χαρακτήρισε το Άγιο Φως «παγανιστικό κατάλοιπο» , και παρόμοια δήλωση του συναδέλφου του Χρήστου Καραγιαννίδη, μία ακόμη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε, ουσιαστικά την ίδια θέση, παραπέμποντας μάλιστα όσους επικρίνουν τον κ.Μπαλαούρα στον Κοραή..

«Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι απεκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Ατακτα, το αποκαλεί «ψευδοθαύμα» που πιστεύουν «ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι” αισχροκέρδειαν»» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Φωτεινή Βάκη σε συνέντευξή της στην «Ημερησία«.

Η ίδια είχε καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή τον Μάιο του 2015 από κοινού με τον κ. Μπαλαούρα.

«Η ερώτηση εντάσσεται στον γενικότερο προβληματισμό ως προς το θέμα των σχέσεων της Εκκλησίας με το Κράτος. Στην κοινοβουλευτική ερώτηση εκφράζονται επιφυλάξεις ως προς τη σκοπιμότητα, ενώ ερωτώνται οι συναρμόδιοι υπουργοί και ως προς τις οικονομικές διαστάσεις της συμμετοχής του κράτους σε αυτή τη διαδικασία» τονίζει.