MENU

Έκανε Ανάσταση μόνος του… Και μίλησε για… εκλογές

Μεγάλη Πέμπτη συγκάλεσε Υπουργικό Συμβούλιο μέσα σε μια… αναστάσιμη ατμόσφαιρα, αφού προηγουμένως ανακοίνωσε στους υπουργούς του ότι θα περάσει ένα ανέμελο Πάσχα  μαζί με την οικογένειά του στην Κέρκυρα με το έθιμο των μπότηδων, και εν συνεχεία ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) τους μίλησε για… εκλογές. 
Ναι, δεν διαβάσατε λάθος, αυτός που τη Μεγάλη Τετάρτη στη Βουλή είχε επιτεθεί φραστικά στον Κυρ. Μητσοτάκη που εξακολουθεί να ζητεί εκλογές. Και του είπε ότι «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους». 
Στο Υπουργικό Συμβούλιο όμως ο κ. Τσίπρας, όχι μόνον θυμήθηκε τις εκλογές, αλλά ισχυρίστηκε ότι όταν θα γίνουν θα τις κερδίσει. Και θα πείτε, από πού αντλεί όλη αυτή την αισιοδοξία, τη στιγμή που δημοσκοπικά τουλάχιστον είναι πολλές μονάδες πίσω, το κόμμα των ΑΝΕΛ που τον στηρίζει βρίσκεται εκεί γύρω στο 1,5%, και οι πολίτες έχουν γονατίσει από τη φορολογία, τα μέτρα και την ανεργία;

nnn

Η αισιοδοξία του ο κ. Τσίπρα – και δεν το έκρυψε – πηγάζει από τη συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης (που ακόμα, να σημειώσω, τυπικά και επισήμως δεν έκλεισε), χαρακτηρίζοντας τις τελευταίες οικονομικοπολιτικές εξελίξεις ως «θετικές». Και τη συμφωνία… υπερασπίσιμη. Είπε συγκεκριμένα: «Πολιτικά έχουμε το μομέντουμ. Αυτό το μομέντουμ πρέπει να αξιοποιήσουμε για να έχουμε αναπτυξιακή εκτίναξη της ελληνικής οικονομίας. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική επιτυχία και σε νέα εκλογική νίκη». Το ότι θα νικήσει στις επερχόμενες εκλογές αρχίζω να πιστεύω ότι του έχει γίνει βίωμα. Το είπε και στη συζήτηση για την Εξεταστική Επιτροπή, αλλά τότε νόμιζα ότι το είπε για να τον χειροκροτήσουν οι βουλευτές του. Για να τους δώσει θάρρος και κουράγιο που θα πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες τώρα το Πάσχα.

 ΒΗΜΑτοδότης
hellasforce