MENU

Σοκάρουν οι σπάνιες έγχρωμες φωτογραφίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Μια εξαιρετική συλλογή από σπάνιες έγχρωμες φωτογραφίες, αποκαλύπτει τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που τον έζησαν.
 Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από την Βοηθητική Πολεμική Αεροπορία Γυναικών και την προετοιμασία των αλεξίπτωτων για χρήση κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ευρώπη, μέχρι στιγμιότυπα από Ιταλία και Τυνησία με στρατιώτες σε εκπαίδευση, ακόμα και αξιοθέατα από Ελλάδα.
Υπάρχουν εικόνες του Στρατηγού Dwight D Eisenhower και των ανώτερων διοικητών του στο Ανώτατο Συμμαχικό Στρατηγείο στο Λονδίνο το Φεβρουάριο του 1944, καθώς και του Ουίνστον Τσόρτσιλ και των αρχηγών του επιτελείου του στον κήπο της Downing Street, τον Μάιο του 1945.
Αυτές αποκαλύπτουν τη ζωή στο εσωτερικό μέτωπο, με εικόνες βομβαρδισμένων κτιρίων και με στιγμιότυπα από παιδιά και τραυματίες να εκκενώνουν βομβαρδισμένα νοσοκομεία.
Ακόμα, υπάρχουν φωτογραφίες που απεικονίζουν τις μάχες στα μέτωπα, με σπάνια στιγμιότυπα ενός φλογοβόλου τανκ σε δράση, μαχητικών αεροπλάνων τύπου Mustang και Spitfire κατά την πτήση, καθώς και του κορυφαίου πιλότου της RAF, Διοικητή Πτέρυγας «Johnnie» Johnson, με τον σκύλο του, Σάλι.
Κανένα έγχρωμο φιλμ δεν παρασχέθηκε στους Βρετανούς αξιωματούχους φωτογράφους ώστε να καταγράψουν την απόβαση στη Νορμανδια. Υπάρχουν όμως έγχρωμες φωτογραφίες των τελευταίων μηνών του πολέμου στην Ευρώπη, που περιλαμβάνουν τους εορτασμούς των Ολλανδών μετά την απελευθέρωση του Eindhoven και μια εικόνα των αυθόρμητων εορτασμών για τη Νίκη της Ευρώπης στο Whitehall, του κεντρικού Λονδίνου.
Πάρτε μια γεύση από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

π2

π3

π4

π5

π6

π7

π8

π9
π10