MENU

Έντονες πληροφορίες για επικείμενο πραξικόπημα κατακλύζουν την Τουρκία – Συναγερμός θανάτου για τον βαριά άρρωστο Ρ.Τ.Ερντογάν

Έντονες πληροφορίες για επικείμενο πραξικόπημα κατακλύζουν την Τουρκία.Συναγερμός θανάτου για τον Ρ.Τ.Ερντογάν. Επιβεβαιώνονται οι χτεσινές πληροφορίες του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σχετικά με επικείμενη απόπειρα δολοφονίας ή πραξικοπήματος εναντίον του βαριά άρρωστου Ρ.Τ.Ερντογάν.Αυτή τη φορά και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος της Τουρκίας αναφέρει ότι οι πραξικοπηματίες έχουν στα σκαριά νέο σχέδιο πραξικοπήματος.

Πρόκειται για αξιωματικούς του τουρκικού στρατού που συμμετείχαν και στο ΝΑΤΟ και οι οποίοι τώρα καταζητούνται από τις τουρκικές Αρχές.

Κατά τα δημοσιεύματα, έπειτα από εντολές του Φετουλάχ Γκιουλέν, οι αξιωματικοί αυτοί κάνουν συσκέψεις σε χώρες της Αδριατικής υπό την επίβλεψη στρατηγών άλλων χωρών του ΝΑΤΟ, υποστηρίζουν δημοσιεύματα, σημειώνοντας ότι είναι σε επαφή ακόμη με τους εκπροσώπους της Βοσνίας, της Αλβανίας και του Κοσόβου στο ΝΑΤΟ και υπό την επίβλεψη του ΝΑΤΟ συζητούν τι θα μπορούσε να γίνει από δω και πέρα.

Μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου έχουν απομακρυνθεί από τα καθήκοντά τους 237 Τούρκοι στρατιωτικοί από τους 462 σε χώρες του στρατηγείου του ΝΑΤΟ με την κατηγορία της συμμετοχής στο κίνημα Γκιουλέν, ενώ 200 από αυτούς αρνήθηκαν να επιστρέψουν στην Τουρκία για να δικαστούν.

Το Κίνημα Γκιουλέν φέρεται να τους είπε: “Μη επιστρέψετε στην Τουρκία. Ζητείστε άσυλο στη χώρα που βρισκόσαστε. Μια μέρα θα βάλετε πάλι τη στολή σας”. Από αυτούς 40 ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία, 23 στο Βέλγιο, 10 στην Ολλανδία, 5 στη Νορβηγία.

Σύμφωνα με τον φιλοκυβερνητικό Τύπο της Τουρκίας, διερευνούν αν υπάρχει περιθώριο για δεύτερο πραξικόπημα. Κάνουν συναντήσεις σε χώρες της Αδριατικής Θάλασσας και συνεχίζουν τις επαφές τους με εκπροσώπους του ΝΑΤΟ.