MENU

«Ναι σε όλα» αριστερά και αντισυνταγματικά - ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. έβαλαν την υπογραφή τους στο πολυνομοσχέδιο «λαιμητόμος» - Ο Τσίπρας ονειρεύεται γραβάτα αλλά η θηλιά σφίγγει στο λαιμό των Ελλήνων

Με 153 ψήφους υπέρ από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ψηφίστηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο – «έκτρωμα» το οποίο ουσιαστικά επικυρώνει το τέταρτο μνημόνιο για τη χώρα μας. «Όχι» ψήφισαν 128 βουλευτές της αντιπολίτευσης. 

Η συζήτηση στην Ολομέλεια διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διασταυρώνουν τα ξίφη τους και να εξαπολύουν ακόμα και προσωπικές επιθέσεις.

Παρά την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να «κουκουλώσει» τη σφοδρή φοροεπιδρομή του νέου μνημονίου με τα 7,5 δις. των αντιμέτρων - όταν και εφόσον καταφέρει η κυβέρνηση να τα πιάσει – το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα φανεί πολύ σύντομα στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.
Σε αντίθεση βεβαίως με τα αντίμετρα που είναι πολύ πιθανόν να μην έρθουν ποτέ!
Οι αστεϊσμοί του πρωθυπουργού ότι θα φορέσει τη γραβάτα του επειδή «θα δοθεί λύση στο χρέος», είναι μια πρώτη, χυδαία μάλλον, προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει την ανεπάρκειά της για λύση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους.
Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου έκανε για 2η φορά αυτό για το οποίο κατηγορούσε τους πολιτικούς της αντιπάλους: «Ψήφισε στα... τέσσερα το τέταρτο μνημόνιο» με πάρα πολύ σκληρά μέτρα τα οποία σύντομα θα γίνουν αντιληπτά από μισθωτούς και συνταξιούχους.
Ακόμα όμως κι αν ο κ. Τσίπρας καταφέρει στο προσεχές διάστημα να λάβει μια δέσμευση από την πλευρά των δανειστών για ελάφρυνση χρέους, κάτι τέτοιο θα αργήσει πάρα πολύ να γίνει αντιληπτό από την ελληνική κοινωνία.
Το κλείσιμο της αξιολόγησης και η όποια ελάφρυνση χρέους ενδέχεται να βοηθήσει το επενδυτικό κλίμα, τις τράπεζες και τις χρηματαγορές, αλλά μέχρι εκεί.
Η καθημερινότητα και η επιβίωση των πολιτών δεν θα βελτιωθούν.
Το αντίθετο.
Οποιαδήποτε συμφωνία για το χρέος θα επιβάλλει στην Ελλάδα την υποχρέωση να επιτυγχάνει εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα 7-8 δισ. ευρώ ετησίως!
Άραγε πώς θα πει ο κ. Τσίπρας στον πολύπαθο ελληνικό λαό ότι με αυτά τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα ξεπεράσουν τα 30 δισ. ευρώ ως το 2022, θα πρέπει η χώρα να εξοφλεί με ίδια μέσα το μεγαλύτερο μέρος των τοκοχρεολυσίων προς τους δανειστές;
Μια χώρα που τελεί σε καθεστώς στασιμοχρεοκοπίας από πού θα παράξει πλούτο;
Σε αυτό το ερώτημα δεν απάντησε ποτέ κανένας κυβερνητικός παράγοντας.
Ναι, ο κ. Τσίπρας θα τη φορέσει τη γραβάτα... κι ας μην ξέρει να κάνει κόμπο.
Τον είχε προειδοποιήσει πριν αναλάβει την εξουσία ο Βενιζέλος που του την είχαν φορέσει οι δανειστές (τη γραβάτα εννοείται).
Τον Δεκέμβριο του 2014, σε συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, μόλις έκλεισαν οι πόρτες και απομακρύνθηκαν φωτογράφοι, δημοσιογράφοι και κάμερες ο κ. Βενιζέλος προέτρεψε τον κ. Τσίπρα να μην βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός, αφού έτσι και αλλιώς θα γίνει, τονίζοντάς του πως θα βουτηχτεί στα σκ@@@!
Όλος ο διάλογος, που φέρεται να έγινε σύμφωνα με την εφημερίδα τα ΝΕΑ ήταν ο ακόλουθος:
- Μα τι σε έχει πιάσει και θέλεις ντε και καλά να βουτηχτείς στα σκ@@@; Τι βιάζεσαι; Περίμενε. Έτσι κι αλλιώς, θα γίνεις κάποια στιγμή.
- Γιατί πρέπει απαραίτητα να βουτηχτώ στα σκ@@@; Θα τα καταφέρουμε έτσι που να μη χρειαστεί να γίνει τίποτε από όλα αυτά.
- Αγόρι μου, δεν έχεις καταλάβει. Θα σε γαμ@σ@@ν με το που θα αναλάβεις.
Σήμερα, μετά από δυο... αριστερά μνημόνια ο κ. Τσίπρας είναι προφανές ότι κατάλαβε τι σημαίνει η γραβάτα του Γιούνκερ και δυστυχώς δεν είναι διατεθειμένος να τη σκίσει.
Θα τη φορέσει και θα πει κι ένα τραγούδι...
Το τέταρτο μνημόνιο λοιπόν είναι πλέον γεγονός και τώρα αρχίζει το... Survivor των Ελλήνων. Μόνο που εδώ είναι το παιχνίδι της ζωής και είναι αναμφισβήτητα πολύ πιο σκληρό. Ειδικά όταν δεν παίζεις με ίσους όρους...