MENU

«Παραιτηθείτε» ή αλλίως «Μένουμε Ευρώπη» της 20ης Ιουνίου-Γιατί δεν σας ακολουθούμε

Μόλις χθες αντιλήφθηκα το κάλεσμα μια ομάδας νεαρών ατόμων που καλούν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 20 Ιουνίου.
Στην αρχή καλωσόρισα την πρωτοβουλία τους, αλλά στα ψιλά γράμματα δυστυχώς απογοητεύτηκα. Στα ψιλά γράμματα και ειδικά στα προφίλ των διοργανωτών διέκρινα ότι πίσω από αυτή τη πρωτοβουλία κρύβεται κάποιο γνωστό κόμμα, υπεύθυνο και αυτό για την αποσυναρμολόγηση της χώρας.

Ακόμα χειρότερα είδα και την στήριξη των διοργανωτών στη θέση της Ελλάδος μέσα στην Ε.Ε, μια θέση που όπως αναφέρουν είναι Αδιαπραγμάτευτη.

Και τέλος είδα οπως αναφέρουν σε κάποιο κείμενο, ότι «εμείς σαν λαός ή πολλοί απο εμάς, φανταζόμαστε εχθρούς εκτός συνόρων», απαλλάσσοντας στα μάτια μας τις ευθύνες των ξένων μαριονετών και των συνεργατών τους.

Ειλικρινά εσείς τα 15 άτομα για ποιο λόγο καλείται τον κόσμο να κατέβει στην πλατεία;
Να κατέβω στην πλατεία και εγώ αλλά για να υπερασπιστώ τι;

Δυστυχώς δεν καλείται τον κόσμο να κατέβει στην πλατεία γιατί χάνεται η Ελλάδα, γιατί οι αξίες και τα ιδανικά μια χώρας ιστορικής χάνονται, γιατί η ίδια η ιστορία της και οι παραδόσεις της τρεμοπαίζουν και είναι έτοιμες να σβήσουν, αλλά για να μη χαθεί η καθημερινότητα σας.Το μόνο κριτήριο σας είναι το οικονομικό. Μόνο το χρήμα και πως αυτό δε θα λείψει.

Για αυτόν το λόγο διοργανωτές θα είστε μεθαύριο στον δρόμο ή κάνω λάθος;
Μαζί σου είμαι και εγώ, ναι να έχουμε οικονομική ευημερία και ανάπτυξη, αλλά αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας;

Αλήθεια, φοβάσαι μήπως χάσεις την καλοκουρδισμένη καθημερινότητα σου, αυτή που σου δίνει την δυνατότητα να έχεις μια δουλεία καλύτερη από των άλλων, αμάξι καλύτερο απο του άλλου,κινητό καλύτερο από του άλλου, ενδυμασία ακριβότερη του άλλου, απολαμβάνεις βασικά αγαθά και υπηρεσίες πολύ καλύτερες των άλλων, έχεις πρόσβαση σε vip μαγαζιά και εστιατόρια τα ελεύθερα σαββατοκύριακα σου, πράγματα που πολλοί δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν.

Και ξέρεις, πιθανώς οι άλλοι απλά δεν είχαν την τύχη τη δική σου ή δεν είχαν πάρει τα απαραίτητα εφόδια από την οικογένεια τους όπως εσύ πήρες ώστε να βγουν στη ζούγκλα, που εσύ αποκαλείς «Δημοκρατία» και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Οι νόμοι του ισχυρού, της κατά τα άλλα δημοκρατικής χώρας, τους έφαγαν.

Πάλεψες δε λέω, κουράστηκες, ξενύχτισες, για να κατακτήσεις μια καλή θέση, ίσως χρησιμοποίησες και το αγαπημένο σου κόμμα για να έχεις μια δουλεία είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα.
Να αποκτήσεις μια θέση που πιθανός και σου δίνει κύρος και χρήματα για να υπερηφανεύεσαι για τις ικανότητες σου και σε κάνει να ξεχωρίζεις από τις υπολοίπους απλούς υπαλλήλάκους του 15ώρου και των 550 ευρώ, όπως επίσης και στον υπνωτισμένο γυναικείο πληθυσμό.


Και καλά κάνεις, γιατί αυτό ήθελες εξ αρχής, αυτό ήταν το όνειρο σου, να εξασφαλίσεις μια καθημερινότητα που θα δουλεύεις όλη την εβδομάδα για να μπορείς να αγοράσεις τα καλά σου ρούχα, το καινούριο σου κινητό και αυτοκίνητο , να εξασφαλίσεις τις εξόδους σου, να κάνεις τα πούρα σου στο πρώτο τραπέζι πίστα, να γεμίσεις την πίστα με λουλούδια μοστράροντας το ακριβό σου ρολόι, να φύγεις το πρωί με κάποια μεθυσμένη «κυρία» σε κάποιο ξενοδοχείο της παραλιακής και πολλά άλλα.

Και από Δευτέρα πάλι τα ίδια, η ίδια αγαπημένη σου ρουτίνα που τρέμεις στην ιδέα να μην χάσεις.



Και εσύ όμορφη δεσποινίς μου , απασχολείς το μυαλουδάκι σου σε νύχια, φρύδια,solarium, tattoo και για να φουσκώσεις με κάθε τρόπο και θυσία οπίσθια και στήθος , μήπως βρεθεί χορηγός να σε αγοράσει λες και θα βγείς σε πλειστηριασμό, εκεί και εσύ στο πρώτο τραπέζι πίστα που απαιτείς κάθε Σάββατο να κάθεσαι.

Και εσύ από Δευτέρα, πάλι θα επιστρέψεις στην δουλίτσα σου, μετά από ένα σαββατοκύριακο κραιπάλης όπως λες και θα περιμένεις πότε θα έρθει η επόμενη Παρασκευή για να ξανακάνεις τα ίδια.

Μη με κατηγορήσεις που σου λέω την αλήθεια και εγώ σε αυτόν τον κόσμο ζω, αλλα δεν υποκρίνομαι ότι όλα είναι καλά.

Δε βλέπεις ότι η χώρα βουλιάζει, όχι μόνο οικονομικά αλλά ουσιαστικά, οι βάσεις της σαπίζουν, το οικοδόμημα καταρρέει και παρολαυτα η έννοια μας και το μυαλό μας αυτή τη στιγμή το έχουμε μόνο στο πότε θα πάμε Μύκονο και Μπουζούκια;

<iframe width=»620″ height=»366″ src=»https://www.youtube.com/embed/46JD6TqHts8″ frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>

Αυτό είναι σκέτη τρέλα.

Για αυτό μήπως διαμαρτύρεστε κύριοι του παραιτηθείτε;

Θα συγκεντρωθείτε, θα φωνάξετε και μετά θα φύγετε και θα επιστρέψετε στην ασφάλεια και στην ησυχία των σπιτιών σας, κανονίζοντας τις επόμενες εξόδους του καλοκαιριού.
Αυτό όμως λέγεται υποκρισία μη πω τίποτα χειρότερο.

Η καθημερινότητα όλων μας, μας εξασφαλίζει την πρόσβαση στον σύγχρονο πολιτισμό που κάποιοι μας έστησαν, αλλά από την άλλη δε μας αφήνει να μελετήσουμε και να ερευνήσουμε ότι ακούμε και ότι βλέπουμε.

Ξέρω, δεν έχεις το χρόνο για έρευνα, που ο χρόνος είναι το νούμερο ένα εργαλείο σκέψης των ημερών μας, ειδικά τώρα που μαζί με τις εξελίξεις, κυλάνε τόσο γρήγορα και η πληροφόρηση κινείται αστραπιαία.

Οπότε είναι λογικό να μην έχεις ιδέα ποιοι είναι πίσω από την κρίση, ποιοι είναι πίσω από την τρομοκρατία, πίσω από την εξαθλίωση στην Βενεζουέλα, πίσω από τις ιστορικές και γεωπολιτικές αλλαγές στην Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή μας και να τα ρίχνεις στις τωρινές μαριονέτες.

Και καλά κάνεις και τα ρίχνεις, αλλά αγνοείς τον ρόλο των έξω και μας λέτε ότι φανταζόμαστε εχθρούς όσο αυτοί κρύβονται πίσω από την ασυλία που τους δίνει η άγνοια μας.

Κρύβονται πίσω από νομοσχέδια και αποφάσεις που περνάνε, μέσω των εδώ εντολοδόχων, νύχτα και δεν θα διστάσει και ο εκλεκτός σας (αν προλάβει), να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του προκατόχου του, αφού άλλος τα ψηφίζει και άλλος τα εφαρμόζει.

Προς τι, η επιμονή σου να λες πάση θυσία στην Ευρώπη και ότι Ανήκουμε μόνο εκεί;

Εσείς οι «Μένουμε Ευρώπη» του τότε δημοψηφίσματος του 2015 και ακόμα και τώρα 2 χρόνια μετά τίποτα δεν μάθατε;

Θέλετε πιθανώς και εσείς να πανηγυρίσετε, όπως πανηγύριζε η ανεγκέφαλη νεολαία του Σύριζα τη μέρα αναρρίχησης του κ.Τσίπρα στην εξουσία.
Έτσι και εσείς περιμένετε να πανηγυρίσετε την μέρα που ο εκλεκτός σας, ο κ. Μητσοτάκης θα αναλάβει την εξουσία, για να γράψει τον επίλογο της μεταπολίτευσης και να συνεχίσει το μαύρο έργο του νυν πρωθυπουργού κ. Τσίπρα.

Τις εξετάσεις σας τις δώσατε από την ημέρα του δημοψηφίσματος, διότι είμαστε σε περίοδο εξετάσεων και ο κάθε ένας από εμάς αξιολογείται.

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι, ότι ήταν να γίνει έγινε και ότι μέλλει να γίνει ήδη γίνεται.
Τίποτα δεν αφήνετε στην τύχη του και κάτω από τέτοιες αντίξοες συνθήκες, γίνεται η αξιολόγηση των πολιτών της χώρας μας και επιτελείται ένας διαχωρισμός που κάνεις δε θα βγει να στον πει.
Δυστυχώς ελάχιστοι γνωρίζουν για αυτό.


Όμως να ξέρετε όλοι εσείς οι φανατικοί Ευρωπαίοι ότι κάποια στιγμή, όχι πολύ μακρία στο μέλλον, θα αποκαλυφθεί, δημόσια πλέον, ο ρόλος και οι προθέσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης και διάφορων διεθνών οργανισμών και ιδρυμάτων και τότε θα εκτεθείτε ανεπανόρθωτα στην συνείδηση του κόσμου.
Δεν γίνετε να λές ότι είσαι και Ευρωπαίος και Έλληνας μαζί , ειναι «ανωμαλία» με τις παρούσες συνθήκες να λές κάτι τέτοιο, αφού το ένα δεν έχει καμία σχέση με το άλλο και το ένα πολεμάει το άλλο. Οπότε θα πρέπει να διαλέξεις τι θες να είσαι.

Είμαστε σε μια μη αναστρέψιμη πορεία σαν χώρα, οικονομικά, κοινωνικά όπως και να το πιάσεις, αλλά ο χειρότερος εχθρός της χώρας αυτή τη στιγμή είναι η άγνοια και η συνειδητή αδιαφορία.

Πάνω στην άγνοια μας πατάνε τα πρότυπα σας, εκεί στην Ε.Ε και ετοιμάζονται να καταργήσουν ήθη, έθιμα, γλώσσα και Μετρητά και να επιβάλλουν την δική τους σύγχρονη διακυβέρνηση-κοινωνία, που θα λύνει τα «σύγχρονα» προβλήματα του δυτικού πολιτισμού και που θα είναι η ταφόπλακα της ελευθερίας μας.


Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας πια, πάει αυτή η καραμέλα, είναι πραγματικότητα και επειδή δεν είναι συνωμοσία πλέον κάποιοι λένε «έλα μωρέ και τι έγινε, αν είναι να εξασφαλιστεί η παραπάνω καθημερινότητα μας και η ασφάλειά μας, ας έρθει.»

Αυτό δεν είναι το σκεπτικό μερικών απο εσάς ;

Αυτό όμως κύριοι δεν είναι σκεπτικό, δεν είναι νοοτροπία ανθρώπου που ξέρει από πού έρχεται και που πηγαίνει.

Φοβάστε μη πτωχεύσουμε και γίνουμε Βενεζουέλα και χάσουμε τη βόλεψη που μας προσφέρει ο ψεύτικος πολιτισμός μιας διεστραμένης Δημοκρατίας, αδιαφορώντας
για τον διπλανό μας, που η συντήρηση αυτής της «Δημοκρατίας» σας μπορεί να τον κάνει να υποφέρει.

Επίσης αγνοείτε ότι οι ξένοι πιστωτές μας , ότι ώρα θέλουν κλείνουν την στρόφιγγα του ρευστού, όχι γιατί δεν πληρούμε τους στόχους που αυτοί θέτουν, αλλά στην περίπτωση που δεν υιοθετήσουμε τα χαρακτηριστικά του νέου παγκόσμιου τρόπου ελέγχου του πολίτη.

Και ξέρετε τι λέτε αυτή τη στιγμή;

Λέτε ότι «καλύτερα να είμαστε μέσα στην ασφαλή αγκαλία μιας τελειωμένης Ευρώπης και ας χάσουμε ιστορία, παράδοση, πίστη και ας γεμίσει η Σταδίου οκτάχρονα «drags queen».



Έτσι ονειρεύεσαι την ελληνική νεολάια μας;

Αυτα τα ιδανικά θές να εφαρμόσει η χώρα μας, αντικαθιστώντας τις παρελάσεις προς τιμήν αυτών που μας έκαναν πραγματικά υπερήφανους και έδωσαν το αίμα τους για τη χώρα, με τις παρελάσεις κάποιων γιαλαντζί υπερήφανων που σοδομίζουν και αμαυρώνουν την ιστορια και την ταυτότητα ολόκληρης της χώρας, υπο την αιγίδα και την ενίσχυση του ΟΗΕ και της ΕΕ;

Αυτη τη κατηφόρα δεν τη βλέπεις εσυ αγαπητέ διοργανώτη;
Τι δεν καταλαβαίνεις πια;

Αναρωτήθηκες ποτέ, τι τρώνε τα παιδάκια αυτή τη στιγμή στην Υεμένη, στη Συρία, στη Λιβύη, όταν εμείς την ίδια ώρα πάμε στα γυμναστήρια προσπαθώντας να χάσουμε τα περιττά κιλά από το πολύ φαγητό;

Και ποίος τους έφερε στην κατάσταση αυτή;Οι Ευρωπαίοι αναμορφωτές δεν ήταν αυτοί που πάτησαν και διέλυσαν τις χώρες αυτές ή μήπως το ξέχασες και θες να σου πετάξω στα μούτρα τα στοιχεία;

Δές λίγο τις εικόνες



Δε θες να δεις τις υπόλοιπες..



Είναι Αμερικάνικες βόμβες που έπεσαν στην Υεμένη, που δεν είναι και τόσο έξυπνες ώστε να διακρίνουν τα παιδιά από τους «τρομοκράτες Χουτι». Και ξέρεις και ποιοι άλλοι τις έριξαν; Τις έριξαν και αυτοί που η χώρα τους φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κέντρο καταπολέμησης της Τρομοκρατίας παρακαλώ, ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτούς υπερασπίζεσαι και σε δουλεύουν χοντρά και μπροστά στη μούρη σου, απλά έτυχε το παιδί σου να μην μεγαλώσει σε αυτές της χώρες που ανα(παρα)μόρφωσε ο Δυτικός Συνασπισμός.

Επειδή λοιπόν εσύ λες ότι είσαι καλά, είναι όλοι καλά;

ΌΧΙ

Υπάρχουν πολλοί που υποφέρουν αυτή τη στιγμή και εμείς απλά προχωράμε τη ζωή μας λες και δεν τρέχει τίποτα.

Όπως προχθές, σε ένα βαγόνι του ηλεκτρικού στη στάση Μοσχάτο, μπήκε κάποιος ζητώντας τη βοήθεια μας και εμείς ούτε που γυρίσαμε το βλέμμα μας να τον κοιτάξουμε. Είχε ανάγκη και για ένα λεπτό αν μπαίναμε στη θέση του ένα βλέμμα, μια καλημέρα τουλάχιστον την άξιζε.

Και ξέρεις τι έλεγε αυτός ο ζητιάνος; Χίλια συγνώμη που ζητιανεύω αλλά έχω ανάγκη, χίλια συγνώμη.


Και όταν κάποιος έβγαλε να του δώσει χρήματα, έβαλε τα κλάματα ευχαριστώντας τον και ζητώντας του πάλι συγνώμη που τον ενόχλησε και του απαντάει ο κύριος αυτός, μη ζητάς συγνώμη άνθρωπε μου, εμείς όλοι σου ζητάμε συγνώμη για την αδιαφορία μας.


Θα σου πω ένα μυστικό εδώ:

Η συνείδηση μας έχει πάθει βλάβη και δεν πρόκειται να πάει καλύτερα η οικονομία μας όσο και να το θέλουμε, όποιος και να ανέβει στην εξουσία, όσο και αν λέει ότι θέλει να κάνει καλό έαν εμείς δεν αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε. ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑ ΤΟ..


Τα περισσότερα κύτταρα της χώρας μας δυστυχώς έχουν μολυνθεί και ένας από τους τρόπους ίασης της συνείδησήσεως μας θα είναι η έλλειψη ακόμα και των βασικών αγαθών, αυτών που τώρα περισσεύουν και πετάμε στα σκουπίδια.

Ήδη κάποιοι εδώ στην Ελλάδα το ζουν, έχω συναντήσει τέτοιους και για αυτούς δεν υπάρχει καμία Ευρώπη και κανένα Κράτος να τους φροντίσει και όμως η συνείδηση τους είναι πραγματικά υγιείς και ξεκάθαρη και τους θαυμάζω.

Αυτούς τους θαυμάζω και ντρέπομαι για εμένα πρώτα και μετά και για εσένα και για όλους όσους επιτρέψαμε να φτάσει η κατάσταση στο χάλι αυτό.

Είναι απαγορευτικό πλέον στη φάση που είμαστε σα χώρα, κάποιοι να πονούν και άλλοι να γελούν.

Θα δοθεί ένα τέλος σε όλη αυτή τη παράνοια που ασυναίσθητα, θέλω να πιστεύω, υποστηρίζεις και ενισχύεις.

Μιλάμε για κράτος, για ανάπτυξη, για επενδύσεις, για τεχνολογική και πολιτισμική πρόοδο. Που είναι αυτά;

Ρίξε μια ματιά στις συμμορίες της μέρας που λυμαίνονται τη χώρα. Όλα τα αρπαχτικά που έβγαλαν τα καλύτερα πανεπιστήμια και είχαν τις καλύτερές σπουδές μπλεγμένοι μέσα σε σκάνδαλα και μίζες, που αν υπήρχε πραγματική Δημοκρατία και νόμοι θα έπρεπε όλη η μεταπολίτευση να είναι φυλακή αν δεν είναι στο χώμα (λόγω γήρανσης).

Ρίξε μια ματιά εσύ,
που θες να συνεχιστεί αυτή η ζούγκλα, στις συμμορίες της νύχτας και τους «νονούς» που σπέρνουν τον τρόμο και τον πανικό και εκβιάζουν τον μισό ιδιωτικό τομέα μπλεγμένοι σε πάσης φύσεως εγκληματικές πράξεις.
Κάνε μια γύρα στα μαγαζία του κέντρου και δές τους εκβιασμους και τα μπραβιλικια και μετά φώναξε ζήτω η Δημοκρατία.

Δες πως απολαμβάνουν την ασυλία των νόμων του Κράτους. 

Δες τις κοπελίτσες που εκμεταλλεύεται ο σάπιος πολιτισμός μας, ωθώντας τες στα μεγάλα ξενοδοχεία των Αθηνών, δες τη διαφθορά, την εξαπάτηση, το ψέμα, την υποκρισία, την απανθρωπιά, την αδιαφορία, τον εγωισμό, την κενόδοξη υπερηφάνεια αυτού του κατεστραμένου πολιτισμού στη χώρα αυτή και μετά πήγαινε Σύνταγμα.
Αν πραγματικά τα έβλεπες αυτά δε θα πήγαινες κάτω από κομματική ταμπέλα, όπως κάνει το Πάμε τόσα χρονιά και δουλεύει τον κόσμο.
Ξέρεις ήμουν στην πλατεία κοντά σε όλες τις διαμαρτυρίες από απλές πορείες μέχρι αγανακτισμένους και εισέπνευσα αρκετό δακρυγόνο για μια καλή αρρώστια στα γεράματα.

Είδα πολλά πράγματα που ίσως σε άλλο άρθρο να καταγράψω.
Αλλά κατάλαβα κάτι που όσοι ήταν εκεί τότε το αντιλήφθηκαν:

Πρώτον μια επανάσταση μπορεί να γίνει μόνο με όπλα και βίαιες ταραχές που θα προκαλέσουν αστάθεια, κάτι που ως τώρα είναι στην φαρέτρα των μυστικών υπηρεσιών και το είδαμε να εφαρμόζεται στην αραβική άνοιξη και

Δεύτερον, είναι αυτό που είχαν πει πολύ σωστά κάποιοι αρκετά μπροστά για την εποχή μας, ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός και ο Νικόλαος Γόνος.


Τι είπαν;
Να πάψουμε να ρίχνουμε λαδί στην μηχανή τους, να πάψουμε να πληρώνουμε όλους αυτούς που συντηρούν αυτό το άρρωστο σύστημα από πολιτικούς μέχρι μπράβους της νύχτας και από πολυεθνικές μέχρι δημόσιες (ακόμα) υπηρεσίες.

Γιατί δεν ξεκινάμε να το κάνουμε;Γιατί αφου είστε και δραστήρια παιδία, δεν προχωρατε σε μια τέτοια κίνηση;
Αν θες να κάνεις αντίσταση ξεκίνα από τα απλά, σταμάτα να ρίχνεις λάδι στη πολιτική μηχανή, που εξαρτήματα της είναι όλα τα κόμματα μέσα στο κοινοβούλιο.

Κατανοώ ότι η αλλαγή συνείδησης είναι δύσκολο πράγμα αλλά να θυμάστε εσείς οι διοργανωτές ένα πράγμα: ότι η συνείδησή μας πλέον αλλάζει με έναν και μόνον τρόπο. με τις πολύ-επίπεδες κακουχίες. 
Όσα λεφτά κι αν πέσουν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας όσο καλά και να πάει η οικονομία μας η αδικία, η κακία, το μίσος, η ζήλεια, η πονηρία, η εξαπάτηση, η μαγεία (ναι όπως τα ακούς), η απαξίωση της ζωής του άλλου, η απουσία της ανθρωπιάς, η σκληρότητα των ανθρώπων, η έλλειψη σεβασμού και αγάπης, όλα αυτα τα υλικά του αγαπημένου μας σύγχρονου πολιτισμού, δεν πρόκειται να εξαλειφθούν. Ίσα ίσα θα γιγαντωθούν. 

Η καθημερινότητα μας θα αλλάξει και πιθανως όχι με ευχάριστο τρόπο, για να ξαναθυμηθούμε τι είμαστε και να ξεχάσουμε αυτό που τώρα είμαστε.

Υ.Γ
Αν δεν αλλάξατε τη σκέψη σας, θα γίνετε οι καλοί αγώγοί της νεάς εποχής και κοινωνίας που ετοιμάζουν να εφαρμόσουν οι Βρυξέλλες, θα είστε οι πρόδρομοι της χειρότερης μορφής διακυβέρνησης της σύγχρονης ιστορίας μας και θα μετανιώσετε πικρά για αυτήν σας την επιλογή.

6/9/2017