MENU

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ… 70 ΗΜΕΡΩΝ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης,Όλες οι προετοιμασίες έχουν περατωθεί, όπως ανακοινώθηκε από την Άγκυρα και οι τουρκικές δυνάμεις περιμένουν το σήμα για να εισβάλλουν στην περιοχή του Afrin, στην Συρία,
 προαναγγέλλοντας ένα κυριολεκτικό λουτρό αίματος με επιχειρήσεις που μάλιστα υπολογίζουν να κρατήσουν 70 ημέρες.
Η κίνηση αυτή θα πυροδοτήσει, όπως αναφέρουν και μέσα στην Τουρκία, νέο κύμα αιματηρών συγκρούσεων καθώς οι Κούρδοι, όπως έχουν δηλώσει, θα αγωνιστούν με όλα τα μέσα εναντίον των Τούρκων ενώ και το ΡΚΚ δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια στην τουρκική εισβολή.
Οι Τούρκοι δικαιολογούν την εισβολή γιατί όπως υποστηρίζουν, μέσα σε δυο χρόνια από την περιοχή αυτή που βρίσκεται υπό κουρδικό έλεγχο έχουν δεχτεί 17 επιθέσεις με πυραύλους εδάφους-εδάφους που προέρχονταν από κουρδικές θέσεις.
Η περιοχή του Afrin βρίσκεται από τις 29 Ιανουαρίου του 2014 υπό κουρδικό έλεγχο και αποτελεί τον δυτικό θύλακα των Κούρδων, που προσπαθεί να ενωθεί με τον ανατολικό για την δημιουργία του βορείου κουρδικού διαδρόμου με προοπτική την έξοδο προς την Μεσόγειο, στην τουρκική περιοχή του Hatay.
Άγνωστο παραμένει ποια θα είναι η στάση των Ρώσων σε μια τέτοια εξέλιξη, αν και η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι έχει συνεννοηθεί να μην επέμβουν υπέρ των Κούρδων. Το αγκάθι για τους Τούρκους είναι η στάση των Αμερικανών που έχουν εκδηλωθεί φανερά υπέρ των κουρδικών θέσεων.
Οι πληροφοριες που φτάνουν στην Αγκύλα είναι ότι οι θέσεις των Κούρδων ενισχύονται συνεχώς και από Κούρδους της Τουρκίας, ενώ έχουν φτάσει στην περιοχή και αμερικανικές δυνάμεις.
Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος