MENU

Alert! Σε εξέλιξη παγκόσμια κυβερνοεπίθεση- Φόβοι για επανάληψη του Wannacry

Φόβοι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη παγκόσμια κυβερνοεπίθεση, διατυπώνονται μετά τα κρούσματα που διαπιστώθηκαν στην Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Δανία.  Σύμφωνα με τον Independent η Ουκρανία έχει δεχθεί την ισχυρότερη κυβερνοεπίθεση στην ιστορία της. 

Στην Ουκρανία, το κυβερνητικό δίκτυο πληροφορικής, το αεροδρόμιο του Κιέβου, καθώς και τράπεζες και επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων η αεροπορική βιομηχανία Antonov, έγιναν σήμερα στόχοι κυβερνοεπίθεσης

"Η Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας επισήμανε στις τράπεζες και στους άλλους παράγοντες της χρηματαγοράς μια εξωτερική κυβερνοεπίθεση που διεξάγεται σήμερα εναντίον των ιστότοπων των ουκρανικών τραπεζών και δημόσιων και εμπορικών επιχειρήσεων", αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Πολλές τράπεζες επιβεβαίωσαν πως διεξάγεται κυβερνοεπίθεση εναντίον των υπηρεσιών τους. Η τράπεζα Oschadbank ανέφερε σε ανακοίνωση πως "είναι υποχρεωμένη να καταφύγει στον περιορισμό των υπηρεσιών προς τους πελάτες της".

Για την επίθεση αυτή χρησιμοποιήθηκε ο ιός Petya.A, ένα "λυτρισμικό" (ransomware) που μπλοκάρει τον υπολογιστή και τον απελευθερώνει μόνο όταν ο χρήστης πληρώσει λύτρα, ανακοίνωσε η ουκρανική επιχείρηση Novaia Potchta, η οποία "βρίσκεται προσωρινά σε αδυναμία να παράσχει υπηρεσίες στους πελάτες της".