MENU

Να επιστρέψουν οι Έλληνες στην Ελλάδα για να κάτσουν στο σανό του Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -μιλώντας στους Σαρακατσαναίους- δήλωσε πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση των τελευταίων ετών είναι η φυγή των νέων στο εξωτερικό και πως είναι βασική του προτεραιότητα να γυρίσουν αυτά τα παιδιά και πάλι στην πατρίδα μας.

Κατ’ αρχάς, δεν έφυγαν μόνο νέοι στο εξωτερικό. Εκτός αν οι σαραντάρηδες και οι πενηντάρηδες θεωρούνται νέοι.

Επίσης, οι Έλληνες δεν έφυγαν εξαιτίας της κρίσης αλλά -ας μη φοβόμαστε τις λέξεις- εξαιτίας της χρεοκοπίας της χώρας· μιας χρεοκοπίας για την οποία δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη κανένας πολιτικός, ούτε από την Νέα Δημοκρατία -το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη-, ούτε από το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, επειδή οι Έλληνες πολιτικοί αρνούνται να παραδεχτούν ακόμα και τώρα πως η χώρα χρεοκόπησε, η Ελλάδα βυθίζεται και ξεπουλιέται τα τελευταία εφτά χρόνια και πάει από το κακό στο χειρότερο, ενώ οι Έλληνες συνεχίζουν να φεύγουν.

Αλήθεια, πώς θα επιστρέψουν οι Έλληνες μετανάστες στην Ελλάδα;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει πως οι Έλληνες θα επιστρέψουν αν φέρουμε επενδύσεις για να δημιουργήσουμε νέες δουλειές.

Αν δεν κάνω λάθος, αυτό το μοντέλο ακολουθούσε η Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να φεύγουν διαρκώς.

Μια επένδυση είναι πια όλη η Ελλάδα. Όλη σε ξένους. Για πάντα.

Η λύση για την Ελλάδα -και ο μόνος τρόπος αν όχι να επιστρέψουν οι Έλληνες αλλά τουλάχιστον να μη συνεχιστεί η φυγή- είναι η αποανάπτυξη και όχι η βλακώδης «ανάπτυξη» που διέλυσε τη χώρα.

Θα αφήσουν οι Έλληνες τις δουλειές που βρήκαν στο εξωτερικό, για να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να δουλεύουν σε κακοπληρωμένες δουλειές που μπορεί να υπάρξουν κάποτε;

Γιατί;

Μα για να κάνει καριέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μόνο και μόνο το ενδεχόμενο να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας λόγος να μεταναστεύσεις.

Μόνο και μόνο η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πολιτική σκηνή, αποδεικνύει πως η Ελλάδα δεν θα αλλάξει ποτέ.

Πάντως, στην φωτογραφία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας δείχνει έναν νέο τρόπο χρήσης του σανού.

Λένε πως ο Τσίπρας ταΐζει σανό τους Έλληνες -και οι προηγούμενοι σανό τάιζαν, και στους Έλληνες άρεσε πάρα πολύ- αλλά ο Μητσοτάκης μας δείχνει πως ο σανός είναι και για να κάθεσαι πάνω του.

Και να κλωσάς τα αυγά σου.

(Προς Έλληνες του εξωτερικού: Παιδιά, μην κάνετε κάνα αστείο και επιστρέψετε. Αυτοί εδώ, μετά τον Σημίτη, τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και τον Τσίπρα, ετοιμάζονται να κάνουν πρωθυπουργό και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα σας πω εγώ, όταν είναι να επιστρέψετε. Μαζί θα γυρίσουμε μάλλον. Στην κάσα.)